Lebron James'in Sevinci Kursağında Kaldı

Amerikan Profesyonel Basketbol Ligi'nde (NBA) konferans yarı finallerine TSİ sabaha karşı oynanan 2 karşılaşmayla devam edildi.


BOSTON'DAN CLEVELAND'A AĞIR DARBE
NBA Doğu Konferansı yarı final ikinci maçında Cleveland Cavaliers'ın konuğu olan Boston Celtics, rakibini 104-86 yenerek seride durumu 1-1'e getirdi ve önemli bir avantaj yakaladı.
NBA'de şampiyonluğun iki iddialı ekibi, süper yıldız LeBron James'in takımı Cleveland ile kadrosunda Ray Allen, Paul Pierce, Kevin Garnett ve Rajon Rondo gibi önemli isimler bulunduran Boston Celtics, Quicken Loans Arena'da karşı karşıya geldiler. Sezonun en değerli oyuncusu (MVP) seçilen LeBron James, maç öncesi ödülünü alırken, karşılaşma ise pek de LeBron'un istediği gibi sonuçlanmadı. Boston bir ara 25 sayı farka ulaştığı karşılaşmayı rahat bir şekilde kazanarak seride durumu 1-1'e getirdi.
Boston'da Rajon Rondo yaptığı 19 asistle play-off rekorunu egale ederken, Ray Allen attığı 22 sayıyla takımının en skorer ismi oldu. Toplam 6 oyuncunun çift haneli sayılara ulaştığı Celtics'te Kevin Garnett 18 sayı, 10 ribauntluk başarımıyla 'double-double' yaptı. Rasheed Wallece kenardan dahil olduğu maçı 17 sayıyla noktalarken, Paul Pierce 14, Rajon Rondo da 13 sayıyla skora üreten isimler oldular.
Maçın son çeyreğinde toparlanan ve 25 sayılık farkı eriterek 10 sayıya kadar düşüren ancak maçı çevirmeyi başaramayan Cleveland'da ise MVP LeBron James'in 24 sayı, 7 ribaunt, 4 asistlik başarımı galibiyet için yeterli olmadı. Antawn Jamison'un 16 sayı ürettiği Cavaliers'ta J.J Hickson da 13 sayıyla maçı tamamladı.

PHOENİX, İLK MAÇTA SAN ANTONİO'YA GEÇİT VERMEDİ
Batı Konferansı yarı finalinde birbirlerine rakip olan San Antonio Spurs'le, Phoenix Suns'ın ilk randevusundan Suns galip ayrıldı.
US Airways Center'da San Antonio Spurs'ü konuk eden Phoenix Suns, rakibini 111-102 yenerek Batı Konferansı yarı final serisinde 1-0 öne geçti. Phoenix'in yıldızı Steve Nash 33 sayı, 10 asistlik başarımıyla 'double-double' yaparak maça damgasını vururken, Jason Richardson da attığı 27 sayıyla takımının en skorer isimlerinden birisi oldu. Amar'e Stoudemire 23 sayı, 13 ribauntluk başarımıyla Suns adına bir başka 'double-double' yapan isim oldu.
Geceyi deplasmanda aldığı yenilgiyle kapatan San Antonio'da ise kırık burnuyla mücadelesini sürdüren Manu Ginobili attığı 27 sayıyla takımının en skorer ismi olurken, Tony Parker 26, Tim Duncan ise 20 sayıyla maçı tamamladılar.

HEYECAN, DUR DURAK BİLMİYOR
NBA'de heyecan Atlanta Hawks - Orlando Magic (Doğu Konferansı) ve Los Angeles Lakers - Utah Jazz (Batı Konferansı) maçlarıyla devam edecek.
Batı Konferansı'nda Oklahoma City Thunder karşısında zor anlar yaşayan son şampiyon Los Angeles Lakers, konferans yarı finalinde Utah Jazz'la ikinci randevusuna çıkacak. Lakers sahasında oynadığı ilk maçı 104-99 kazanarak seride 1-0 öne geçmişti. Milli basketbolculardan Mehmet Okur'un sakatlığı nedeniyle forma giyemediği Utah Jazz ise konferans play-off ilk turunda Denver Nuggets'ı elemişti.
Doğu Konferansı ilk turunda milli basketbolculardan Ersan İlyasova'nın formasını giydiği Milwaukee Bucks'ı 3-2 geriden gelerek eleyen Atlanta Hawks ise Charlotte Bobcats'le çıktığı ilk tur serisini 4-0 kazanan Orlando Magic'in konuğu olacak.