Fenerbahçe Ülker yarı finale yükseldi

Beko Basketbol Ligi Fenerbahçe Ülker -Bornova Belediyesi çeyrek final mücadelesinde Fenerbahçe seride rakibini 3-0 geçerek yarı finale yükseldi.

Maç hava atışında fenerbahçe lihine başlamıştı. Cezalı Nagys’den yoksun Bornova Belediye, Smith’i de sakatlığa kurban verince zaten dar olan kadro onarılmaz bir yara almıştı. Isınma turnikelerinde İzmir ekibinin yüzlerinde ümitsizlik okunuyordu. F.Bahçe Ülker ise bu seriyi çabuk bitirme isteğini Semih-Vidmar ikilisini aynı anda başlatarak gösterdi.

Sahadaki beşlere bakınca fiziksel olarak lise ve ortaokul takımlarının maçı vardı sanki. Fizik farkın yanı sıra psikolojik direncini de tamamen yitirmiş Bornova Bld. mücadele bile edemeyince daha 9. dakikada skor 24-5’e geliverdi zaten. Bu 9 dakikada Semih-Vidmar boyalı alanı kasıp kavururken 18 sayı, 9 ribaunt ürettiler. Tüm Bornova Bld. takımı ise toplam 5 sayı atmış ve ancak 2 ribaunt alabilmişti.

RİBAUNTLAR 23-5

MAÇIN kalan bölümü tamamen formalite oldu aslında. F.Bahçe farkı mantıksız noktalara çekmenin gereksizliğini görüp oyununu antrenman temposuna çekti. Yine de özellikle pota altındaki korkunç fizik farkı nedeniyle istedikleri hemen her hücumdan sayı buldular. 14. dakika 33-12, ilk yarı ise 46-23 tamamlandı. İlk 20 dakika sonunda ribaunt rakamları sahadaki tabloyu en iyi anlatan sayılar oldu: 23-5.

EFES ANTRENMANI

İkinci yarı formalite olarak oynandı sadece ve F.Bahçe Ülker normal sezonda mağlup olduğu rakibine 3 maçta da ezici üstünlük sağlayarak yarı finale yükseldi. Bir tek 2. maçın son bölümünde çekişme yaşadılar. Sarı-lacivertliler Efes’le beklenen finale doğru ilerledikçe daha da form tutuyor. Bu seri biraz hazırlık kampı oldu onlar için.

Bornova Belediye için ise çok keyifli bir maç olmasa da çok başarılı bir sezon geçtiği kesin. 3 yıl üst üste küme yükselip, Beko Basketbol Ligi’ndeki ilk sezonda da ‘play-off’ oynamak başlı başına bir gurur kaynağı zaten.

Sezonu en başarılı takımlar arasına adlarını yazdırarak tamamlıyorlar. Uzun soluklu hedeflerle, kalıcı olmak için yola çıkan ekibin ilerleyen yıllarda bu başarı hikâyesine yeni bölümler ekleyeceğini öngörmek de zor değil.


Kaf-Kaf turu Banvit’e vermedi

Beko Basketbol Ligi play-off çeyrek final serisinin üçüncü maçında Pınar Karşıyaka, Banvit’i sahasında 84-76 yenerek durumu 2-1 yaptı. İzmir’de işi bitirmek isteyen Banvit maça hızlı başlarken, Bandırma ekibi ilk periyodu da 21-13 önde bitirdi. Ancak ikinci çeyrekte rakibinin sadece 16 sayı atmasına izin veren Karşıyaka rakibinden 10 sayı fazla atarak ilk yarıyı 2 sayı farkla üstün bitirdi: 39-37.

İkinci yarı taraftarının verdiği destekle iyice coşan İzmir temsilcisi 3. çeyrek sonunda farkı 11 sayıya kadar çıkarmayı başardı: 67-56. Son bölümde Banvit’in farkı azaltma çabalarına izin vermeyen Karşıyaka salondan 84-76 galip ayrılıp seride ilk galibiyetini aldı. 4. maç yarın yine İzmir’de oynanacak.

Vatan