Filenin Mini Şampiyonları Belli Oldu

25 - 29 Mayıs 2010 tarihleri arasında Türkiye'de ilk kez yapılan "Mini Voleybol Küçükler Türkiye Şampiyonası" tamamlandı.

11 ilden 8 kız ve 8 erkek takımın 5 gün boyunca mücadele ettiği Şampiyonada, Manisa Salihli Alparslan İlköğretim Okulu ve Adana Seyhan Bahçelievler İlköğretim Okulu takımları şampiyon oldu.
Türkiye Voleybol Federasyonu ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Aroma'nın desteğiyle yürütülen "İlköğretimde Mini Voleybol Projesi" kapsamında, geçen yıl ilk kez dağıtımı yapılan mini voleybol setleriyle 81 ilde şenlikler düzenlenmiş ve katılan çocuklara voleybol sporu tanıtılmıştı.
Bu yıl ise 25 - 29 Mayıs tarihlerinde Karaman'da, 81 ilde düzenlenen mini voleybol şenlikleri neticesinde belirlenen 11 ilden 8 kız ve 8 erkek takımın katılımları ile ilk kez "Mini Voleybol Küçükler Türkiye Şampiyonası" gerçekleştirildi. Sadece yarışmak değil, öğrencilere voleybol sporunu sevdirmek, eğlenerek öğrenmeyi sağlamak amacıyla düzenlenen organizasyona 98-99 doğumlu öğrenciler katıldı. Ev sahipliğini Karaman'ın yaptığı şampiyona, 5 gün boyunca renkli ve çekişmeli maçlara sahne olurken, kalabalık
bir seyirci kitlesi tarafından izlendi.
Kızlarda; Ankara Özel Tevfik Fikret ile Elazığ Doğukent ilköğretim okulları arasında oynanan üçüncülük ve dördüncülük maçını 2-0 skorla kazanan Ankara Özel Tevfik Fikret İlköğretim Okulu üçüncü oldu.
Ankara Mamak Abidin Paşa ile Manisa Salihli Alparslan ilköğretim okulları arasında oynanan final maçında 2-0 skorla Manisa Salihli Alparslan İlköğretim Okulu şampiyonluğunu ilan etti.
Erkeklerde ise Ankara Etimesgut Mahir Başer ile Malatya Gazi Osman Paşa ilköğretim okulları arasında oynanan üçüncülük ve dördüncülük maçını 2-1 skorla kazanan Malatya Gazi Osman Paşa İlköğretim Okulu üçüncü oldu.
Final maçında ise Bartın Vali Tevfik Başakar ile Adana Seyhan Bahçelievler ilköğretim okulları karşılaştı ve 2-0 skorla Adana Seyhan Bahçelievler İlköğretim Okulu birinci oldu.
İlk dörde giren takımlar, Milli Eğitim Bakanlığı ve Türkiye Voleybol Federasyonu tarafından verilen kupalarla ödüllendirildi. Aroma da tüm katılımcı çocuklara hediyeler ve dereceye giren takımlara ayrıca ödüller verdi.
Organizasyonun önümüzdeki yıllarda da sürdürülmesi hedefleniyor.
Mini Voleybol Küçükler Türkiye Şampiyonası sıralaması ise şöyle oluştu:
Kızlar;
1. Manisa Salihli Alparslan İlköğretim Okulu
2. Ankara Mamak Abidin Paşa İlköğretim Okulu
3. Ankara Özel Tevfik Fikret İlköğretim Okulu
4. Elazığ Doğukent İlköğretim Okulu
Erkekler;
1. Adana Seyhan Bahçelievler İlköğretim Okulu
2. Bartın Vali Tevfik Başakar İlköğretim Okulu
3. Malatya Gazi Osman Paşa İlköğretim Okulu
4. Ankara Etimesgut Mahir Başer İlköğretim Okulu