Eskişehirspor 2. Başkanı Hoşcan Basın Toplantısı Düzenledi

Eskişehirpor Kulübü 2. Başkanı Mesut Hoşcan, "Artık Eskişehirspor kabuğuna sığamıyor" dedi.

Hoşcan, düzenlediği basın toplantısında, takımın bu sezon Süper Lig'i yedinci sırada bitirdiğini hatırlatarak, "Ligi daha iyi yerlerde bitirebilirdik. Ama futbol sahada oynanıyor ve 90 dakika. Bazı maçlarda yaşadığımız şanssızlıklar yüzünden belki çok rahat 4. ve 5. bitireceğimiz ligi 7. sırada tamamladık. Anadolu efsanesi Eskişehirspor, hak ettiği yere geldi. Halil Ünal başkanlığındaki yönetim kurulu olarak geldiğimiz noktanın iyi bir yer olduğuna inanıyoruz" diye konuştu.
"Biz artık Eskişehirspor olarak kabuğumuza sığamıyoruz" diyen Mesut Hoşcan, şunları söyledi:
"Dünyanın büyük kulüplerinden Milan ile kardeş kulüp çalışmamız var. Ama çok güzel bir işbirliği bu. Milan ile işbirliğinde futbolcu transferinden teknik, sağlık ekiplerinin karşılıklı beraber çalışması gibi maddeleri içeren kardeş kulüp sözleşmesi imzaladık. Bu arada bugün Süper Lig'in futbolcu kalitesi, yeteneği olarak en iyi takımlarından birini oluşturduğumuza inanıyorum. Şimdi bir stoper, ön libero ve sol ön hücuma yönelik iyi birer oyuncu arayışı içindeyiz. Aceleci değiliz ama kamp dönemine kadar
bu transferleri tamamlarsak, bu oyuncuların takıma büyük katkı sağlayacağına inanıyoruz."
Hoşcan, Halil Ünal'ın Eskişehirspor'u iyi yönettiğini dile getirirken, gelecek yıllarda Süper Lig'in aranan oyuncuların, şuanda lisanslı 485'in üzerinde oyuncusu olan Eskişehirspor altyapısından çıkacağını öne sürdü.
2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın Türkiye'ye verilmemesine rağmen Eskişehir'e 33 bin 500 kişilik yeni bir stat kazandırılacağını açıklayan Mesut Hoşcan, ABD'de Eskişehirsporlular Derneği'nin, Eskişehir'de Eskişehirspor Lisesi ile Eskişehirspor Evi ve Müzesi'nin açılacağını sözlerine ekledi.
(OÖ-HÖ-EYB-S)