'Türk Sporunun Uluslararası Platformdaki Yeri, Meseleleri Ve Çözüm Önerileri' Paneli

Akademi Bilim ve Spor Merkezi tarafından düzenlenen, "Türk Sporunun Uluslararası Platformdaki Yeri, Meseleleri ve Çözüm Önerileri" konulu panel, İstanbul'da gerçekleştirildi.

  Caddebostan ' da bulunan Büyük Kulüp ' te gerçekleştirilen organizasyon , Türkiye Büyük Millet Meclisi ( TBMM ) Başkan Vekili ve MHP İstanbul Milletvekili Meral Akşener , eski Halter Federasyonu Başkanı Kenan Nohut , eski Badminton Federasyonu Başkanı Prof . Dr . Faik İmamoğlu , eski Beşiktaş Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Hüsnü Güreli , eski ( A ) Milli Futbol Takımı Menajeri Can Çobanoğlu , Lig TV Genel Müdürü Şansal Büyüka ' nın katılımıyla Vedat Bayram ' ın moderatörlüğünde düzenlendi .
Panelin ana bölümünde , Türkiye Futbol Federasyonu ' nun ( TFF ) çalışmalarına karşın sonuç alınamayan Euro 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası adaylığı konusu ele alındı .
A Milli Futbol Takımı Menajeri olarak TFF ' de görev aldığını ve birçok UEFA ve FIFA toplantısında bulunduğunu aktaran Can Çobanoğlu , Euro 2016 ile ilgili gelinen noktada , özellikle yeterli kulis faaliyeti gerçekleştirilemediğini ileri sürerek , " Bu tip seçimlerin nasıl yapıldığını , ev sahipliklerinin nasıl el değiştirdiğini gördük . Biz Michel Platini ' ye yükleniyoruz şimdi ama bazı şeyleri düzeltmezsek , bu kafayla olimpiyat oyunları adaylığımızda olduğu gibi 2100 yılına kadar gideriz . Uluslararası
ilişkilerde kimlerin etkili olabileceğini , bugün çalışan insanlar bilmiyor . Bir Ali Şen , bir Haluk Ulusoy var . Bilgi birikimleri , geliştirilen ilişkiler bir anda silinip atılıyor ve sıfırdan yeniden başlanmaya çalışılıyor ' ' dedi .
Lig TV Genel Müdürü Şansal Büyüka ise TFF ' nin nasıl bir çalışma sergilediğini bildiğini aktarırken , " Ben Euro 2016 ev sahipliği seçiminde ortaya çıkan 7-6 ' lık sonucun , İsviçre ' de o gün , o salonda çıktığına inanmıyorum . Zaten oyların rengi belliydi . Biz yalnız bir ülkeyiz ve güçlü olmalıyız . Zaten 13 kişinin oy kullanacağı seçime , Kıbrıs Rum Yönetimi ve İsrail ' in oylarıyla 2-0 yenik durumda başlıyoruz " ifadelerini kullandı .
TBMM Başkan Vekili Meral Akşener ise konunun sadece sportif değil , aynı zamanda siyasi bir durumu olduğuna dikkati çekerek , " Burada görev biraz da biz siyasilere düşüyor . Süreklilik olmadan , başarı olmaz . İğneyle kuyu kazılarak elde edilen bilgi birikimi var ve her seferinde ( Sizden veya bizden ) denilerek bu bilgi birikimi sıfırlanıyor " şeklinde konuştu .
Geçmişte meydana gelen hızlı tren kazasına vurgu yaparak , durumu benzeştiren Akşener , alt yapısı yeterli seviyede hazırlanmadan gerçekleştirilmeye çalışılan planların , hezimetle sonuçlanmasının kaçınılmaz olduğunu dile getirdi .
Beşiktaş Kulübü Eski Yöneticisi Hüsnü Güreli , panelde Türk futbolunun lokomotifleri olarak gösterilen Galatasaray , Fenerbahçe , Beşiktaş ve Trabzonspor ' un mali yapılarıyla ilgili açıklamalarda bulundu . Güreli , büyük kulübün toplam borcunun 971 milyon TL olduğunu ve bir felakete gidildiğini kaydetti .
Konuyla ilgili görüşünü açıklayan Şansal Büyüka ise gelecek sezondan itibaren artacak yayın gelirlerinin , kulüplerin mali durumlarını daha da kötü hale getireceğine inandığını aktararak , ' ' Bana göre artan yayın gelirleri , bazı kulüpleri daha da azdıracaktır , borçlanma konusunda . Şimdi kulüpler yabancı oyuncu sayısında 6-4 ' ün peşindeler . Biliyorsunuz , 4 demek , kulübeye yatırım demektir " ifadelerini kullandı .