İstanbul'da Formula 1 Heyecanı Sona Erdi

Formula 1'de sezonun 7. ayağı olan Türkiye Grad Prix'i, Vodafone McLaren Mercedes pilotu Lewis Hamilton'un zaferiyle sona erdi.

  İstanbul Park ' ta gerçekleştirilen yarış bir heyecanlı geçerken , yarışı birinci tamamlayan Vodafone McLaren Mercedes ' in İngiliz pilotu Lewis Hamilton ' a kupasını , Maliye Bakanı Mehmet Şimşek verdi . İkinci olan Vodafone McLaren Mercedes ' in İngiliz pilotu Jenson Button ' a kupasını Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül verirken , üçüncü olan Red Bull Racing ' in Avustralyalı pilotu Mark Webber ise kupasını Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu Başkanı Mümtaz Tahincioğlu ' nun elinden aldı .
Bu arada Türkiye Grand Prix ' inde geçen yıla göre büyük bir seyirci artışı gözlendi . İstanbul Park ' taki yarışları 3 günde toplam 110 bin kişinin izlediği belirtildi .
Yarışlarda pilotllar kadar padok kızları da büyük ilgi gördü . Padok alanına girebilen yarış severler padok kızlarıyla fotoğraf çektirebilmek için adeta birbirleriyle yarıştılar .
Yarış sonrasında değerlendirmede bulunan Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül , Türkiye adına muhteşem bir organizasyonu daha tamamdıklarını belirterek , " Şu anda önümüzde Dünya Basketbol Şampiyonası var . Onunla ilgili ufak sıkıntılar var , hızlı şekilde bunları gidermek istiyoruz . Formula 1 ile gelecek sene sözleşmemiz bitiyor . Maliye Bakanımız , Spor Bakanımız ve ben , Formula 1 patronu Bernie
Ecclestone ile görüşmeler yaptık . Formula 1 ' in İstanbul ' daki geleceği açısından görüşmeler yaptık . Formula 1 ' in İstanbul ' da devam etmesini istiyoruz . Bunun için sayın Ecclestone ' nin istediği rakam var , bizim de verebileceğimiz bir rakam var . Bir orta yolda buluşmak istiyoruz . Gerçekten çok büyük bir rakam istiyor ama ortada buluşacağımıza inanıyoruz . Böyle muhteşem pistin boş kalmamasını istiyoruz . Formula 1 ' in devam etmesinden yanayız . Bu işi çözeceğimize inanıyorum " dedi .