Son haftaya girerken Chelsea bir adım önde

İngiltere Premier Ligi'nde Chelsea ezeli rakibi Liverpool'u deplesmanda 2-0 net skor ile geçerek Lig'de son haftaya girerken rakibi Manchester'in 1 puan önünde Lig'in zirvesinde yer almayı bildi.

Premier Lig'in 37. haftasında şampiyonluğun en büyük favorisi Chelsea, Atletico Madrid'e yenilerek Avrupa Ligi'ne veda eden Liverpool'a konuk olurken, Maviler'i bir puan geriden takip eden Manchester United sahasında Sunderland'i ağırladı. Bu sezon kötü bir performans gösteren ve her an menajer Rafa Benitez ile yolları ayıracağı iddia edilen Liverpool karşısında Chelsea, 33'te öne geçti. Fildişili yıldız Didier Drogba için Liverpool kaptanı Steven Gerrard'ın kaleciye geri pasını yakaladığı anda fileleri bulmak zor olmadı: 0-1.

Liverpool'da Alberto Aquilani'nin bir şutu direkten dönünce ilk yarı tek golle kapandı. İkinci yarının başında baskı kurarak oyuna başlayan Maviler, 54'te sazı eline alan Frank Lampard ile mükafatını aldı. Lampard'ın kale sahası üzerinden yaptığı vuruş, kaleci Pepe Reina'yı çaresiz bıraktı: 0-2. Karşılaşma bu sonuçla tamamlanırken, puanını 83'e çıkaran Chelsea şampiyonluk yolundaki avantajını korudu.

MANU ZİRVE'NİN PEŞİNDE!

Maviler'in en yakın takipçisi Manchester United ise Old Trafford'da ağırladığı Sunderland'i 28'te Portekizli Nani'nin ayağından bulduğu tek golle geçti. Şampiyonluk umutlarını son haftaya taşıyan Kırmızı Şeytanlar, mutlu haber için gelecek hafta konuk edecekleri Tuncay Şanlı'nın takımı Stoke City engelini geçtikten sonra Wigan'ı ağırlayacak Chelsea'nin taraftarı önünde puan kaybını bekleyecek.