Kardemir Karabükspor'da Şampiyonluk Kutlaması

Bank Asya 1. Lig 2009-2010 sezonunu şampiyon olarak tamamlayacak olan Kardemir Karabükspor, şampiyonluğunu Volkan Konak konseri ile kutladı.

Gelecek sezon Turkcell Süper Lig'de mücadele edecek olan Kardemir Karabükspor yarın akşam karşılaşacağı Boluspor öncesi şampiyonluğu Dr. Necmettin Şeyhoğlu Stadı'nda düzenlenen muhteşem bir gece ile kutladı.
Kutlamaya, Karabük Valisi Nurullah Çakır, eksi Vali Can Direkçi, Karabük Belediye Başkanı Dursun Baş, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal, Kardemir A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Mutullah Yolbulan, Başkan Vekili Kamil Güleç, Genel Müdür Fadıl Demirel ve daire müdürleri ile ilçe belediye başkanları da katıldı.
Kutlamalarda binlerce Karabüklü stadı doldururken, geceye Trabzonspor, Bucaspor ve Eskişehirspor çelenk yolladı. TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin ile Başbakan Recep Tayip Erdoğan ve bazı spor kulüpleri tebrik mesajı gönderdi.
Halk oyunları ve yağlı güreş ile başlayan kutlamalar daha sonra stada gelen Kardemir Karabükspor'lu futbolcularla coşkusuyla devam etti. Şampiyon takımın teknik heyet ve futbolcular ile yönetim tek tek sahneye davet edilerek Kulüp Başkanı Hikmet Ferudun Tankut tarafından birer şilt takdim edildi.
Gecede bir konuşma yapan Karabükspor Kulüp Başkanı Hikmet Feridun Tankut, bu sezon bütün istatistikleri altüst ettiklerini ifade ederek, "Lig'de en fazla gol atıp en az gol yiyen bir takımız. Hiçbir şaibeye ve hiçbir olumsuz bir ortama müsaade etmeden yolumuza devam ediyoruz. Kimsenin düşmesi ve kimin de Süper Lige çıkması bizi ilgilendirmiyor. Bizi ilgilendiren tek şey Karabükspor'un başarısıdır. Buralara kolay gelinmedi. Kolay bir yolculuk değildi bizim için. 1999 yılında Süper Lig'den düştükten sonra
11 yıldır Süper Lige çıkmak için mücadele ettik. Yurdun dört bir yanında deplasmanlara gittik. Taşlandığımız ve hakaretlere maruz kaldık. Yılmadan yolumuza devam ettik ve hak ettiğimiz yere getirdik" dedi.
Başkan Tankut, ayrıca bazı işadamlarının basın açıklaması yaparak kulüp başkanlığını bırakması istendiğine de cevap vererek, "Biz birilerin lafına göre buralarda bulunmuyoruz. Ben burada rahmetli Metin Türker'in, hepimize emanet ettiği vasiyetlerine sahip çıkarak duruyorum. Birileri belki rant uğruna bu lafları söyleyebilirler. Fabrikanın kötü gittiği günlerde bununla hep kaçanlar, fabrikanın iyi gittiği günde nemalanmak için buralarda bu sözleri söyleyip sokaklarda dolaşıyor. Bizim şampiyonluğumuz
birlik ve beraberliğimizin sonucu geldi. Bizim birlik ve beraberliğimizi bozmak isteyenlere asla fırsat vermeyeceğiz. Birilerinde himayesinde bulunmuyorum ben Kardemir Karabükspor başkanlığında. 24 saatimin bütün zamanımı, Karabükspor'un, Kardemir'in, Çelik İş'in başarısı için veriyorum, vermeye de devam edeceğim" diye konuştu.
Karabük Valisi Nurullah Çakır'da konuşmasında, dün taksim meydanında spor'un evrensel birleşmesiyle dünyaya mesaj veren takımız aynı birlikteliği Süper Lig'de gösterecektir dedi.
Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili ise, nüfusları milyonları geçen kentlerin isteyip de başaramadığını Karabükspor'un başardığını ifade ederek, belediye olarak her türlü desteği sağlayacaklarını söyledi.
Kutlamalar daha sonra Volkan Konak Konseri ile devam etti. Sahnede yaklaşık 2 saat kalan Volkan Konak'a konser sonunda Kulüp Başkanı Hikmet Ferudun Tankut tarafından üzerinde 78 numara ve Volkan Konak yazılı Karabükspor forması hediye edildi.
(YE-BÇ-BÇ-S)