İlk Finalist Boston

Amerikan Profesyonel Basketbol Ligi'nde (NBA), 2010 finaline yükselen ilk takım, Orlando Magic'i de saf dışı bırakan Boston Celtics oldu.

NBA'de heyecan tüm hızıyla devam ederken Orlando Magic'i, Doğu Konferansı final serisi 6. maçında 96-84 yenen Boston Celtics, seride durumu 4-2'ye getirerek finale yükselen ilk takım oldu. NBA tarihinin en önemli takımlarından olan Boston, son 3 yılda 2. kez NBA finaline yükselerek önemli bir başarıya imza atarken, yine son 3 yılda 2. NBA şampiyonluğu için mücadele edecek.
ORLANDO'NUN BÜYÜSÜ BOZULDU
Orlando Magic karşısında serinin ilk 3 maçını kazanan ancak ardından üst üste 2 maç kaybederek panikleyen Boston Celtics, TD Garden Arena'da 18 bin 624 biletli seyircinin izlediği maçta geçtiğimiz yıl kendisini Doğu Konferansı play-off ikinci turunda eleyen rakibini 96-84 yendi ve konferans şampiyonluğunu ilan etti.
Boston'da Paul Pierce 31 sayı, 13 ribaunt, 5 asistlik başarımıyla hem takımının hem de maçın en skorer ismi olurken geceyi 'double-double' yaparak tamamladı. Ray Allen'ın 20 sayıyla skora katkı sağladığı Celtics'te Rajon Rondo da 14 sayı üretti. Bu yılın en dikkat çekici isimlerinden olan Nate Robinson ise 13:07 dakika süre aldığı karşılaşmada ikinci çeyrekte 13 sayı üreterek gecenin en dikkat çekici isimlerinden birisi oldu. Tecrübeli basketbolcu Kevin Garnett ise 10 sayı, 5 ribaunt, 2 asist, 1 blokla
yine takımına önemli katkı sağladı.
Geceyi mağlubiyetle kapatan ve 3-0 geriden gelerek NBA tarihine geçme hayalleri suya düşen Orlando Magic'te ise 'Süpermen' lakaplı Dwight Howard'ın 28 sayı, 12 ribaunt, 2 top çalma, 1 blokluk başarımı galibiyet için yeterki olmazken, Vince Carter 17, Jameer Nelson ise 11 sayıyla mücadeleyi çift haneli sayılarda noktaladılar.
BOSTON'IN KONFERANS ŞAMPİYONLUĞU
NBA'de normal sezonu 59 galibiyet, 23 mağlubiyetle, Cleveland Cavaliers'ın ardından Doğu Konferansı ikincisi olarak tamamlayan Boston Celtics, play-off'ların ilk turunda Dwyane Wade'in takımı Miami Heat'le eşleşti. Celtics, rakibini 4-1'lik serinin ardından devirerek konferans yarı finalinde NBA'in süper yıldızı LeBron James'in formasını giydiği Cleveland Cavaliers'la eşleşti. Boston, LeBron'a rağmen güzel bir takım oyunu örneği sergilediği seriyi de 4-2 kazandı ve konferans finalinde, Orlando Magic'in
rakibi oldu. 'Süpermen' lakaplı Dwgiht Howard'ın taşıdığı Orlando ise Boston karşısına çıkıncaya kadar oynadığı 8 play-off maçının tamamını kazanarak rakiplerine gözdağı vermişti ve birçok otorite tarafından Celtics eşleşmesinin de galibi olarak gösteriliyordu.
Boston - Orlando eşleşmesi maçları
Boston: 92 - Orlando: 88 (1. Maç)
Boston: 95 - Orlando: 92 (2. Maç)
Orlando: 71 - Boston: 94 (3. Maç)
Orlando: 96 - Boston: 92 (4. Maç)
Boston: 92 - Orlando: 113 (5. Maç)
Orlando: 84 - Boston: 96 (6. Maç)

RAKİP YA LAKERS YA DA SUNS OLACAK
Doğu Konferansı Şampiyonu Boston Celtics'in NBA finalindeki rakibi ise Los Angeles Lakers - Phoenix Suns eşleşmesinin galibi olacak. Batı Konferansı final serisinde mücadele eden iki takımın mücadelesinde Lakers'ın 3-2'lik üstünlüğü bulunuyor.
Lakers ve Celtics son olarak 2008 NBA finalinde de karşı karşıya gelmişler ve Celtics rakibini saf dışı bırakmıştı. NBA'in iki büyük ezeli rakibi olan Celtics ve Lakers'ın final eşleşmeleri hep tüm dünyada basketbolseverler tarafında büyük merak içinde takip edilmiştir.