Havza'da Yağlı Güreş Müsabakaları

Samsun'un Havza ilçesinde 'Havza 25 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Kutlama Festivali' kapsamına düzenlenen yağlı güreş müsabakaları tamamlandı.

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Kurtuluş Mücadelesi'ni başlatmak üzere Havza'ya gelişinin kutlandığı etkinlikler kapsamında düzenlenen müsabakalar Havza İbrahim Karabacak güreş sahasında gerçekleştirildi. Sembol ve minik boylarda başlayan müsabakalar akşam saatlerine kadar sürdü. Güreş Ağası Havzalı İşadamı ve Küçükçekmece Samsunlular Derneği Başkanı Recep İpek, karşısına rakip çıkmayınca güreş ağalığını 20 bin TL'ye aldı. Kendisine hediye edilen ağalık koçunu ise Havza Emniyet Müdürlüğü'ne
bağışladı. Çekişmeli geçen müsabakalarda Havza Belediye Başkanlığının güreşçisi, müsabakaların en üst klasmanı olan küçük orta büyük boyda güreşen Ömür Gül, birinci oldu.
Etkinliği izlemeye AK Parti Samsun Milletvekili Fatih Öztürk, Havza Kaymakamı Erol Rüstemoğlu, Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, İl Gençlik ve Spor Müdürü Ömer Altunsoy, AK Parti İlçe Başkanı Mahmut Karahan, İl Genel Meclis üyeleri ve çok sayıda güreş sever geldi.