Galatasaray'da Olağanüstü Genel Kurul Başladı

Galatasaray Spor Kulübü Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı, toplantının başlaması için gerekli çoğunluğun sağlanmasıyla birlikte Lütfi Kırdar Salonu'nda başladı.

Kulüp Genel Sekreteri Selçuk İren'in yeterli çoğunluğun sağlandığını anons etmesiyle kürsüye önce Başkan Adnan Polat geldi. Başkan Adnan Polat, 812 kişinin yaka kartı aldığını bildirerek toplantıyı açtı.
Olağanüstü Kurul Divan Başkanlığı'na oybirliği ile Prof. Dr. Duygun Yarsuvat seçildi. Divan Başkan Yardımcılıklarına da oybirliği ile Aykut Ergil ve Okan Tekinşen seçildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra Divan Başkanı'nın daveti ile Tüzük Çalışma Grubu'ndan Mükerrem Taşçıoğlu, Oğuz İmregün, Mehmet Helvacı ve Doğan Yalçınkaya kendilerine ayrılan yere geçtiler.
Yaklaşık 1.5 saat gecikme ile başlayan olağanüstü genel kurulda Divan Başkanı Yarsuvat, önce üzerinde mutabakat sağlanan maddelerin görüşülerek oylanacağını bildirdi. Divan Başkanı Yarsuvat Divan Kurulu'na verilen önergelerin en az 5 imzalı olması gerektiğini hatırlattı. Başkanlığa iletilen oturumun kapalı olmasına ilişkin önerge okutuldu. Önerge kabul edildi ve Olağanüstü Genel Kurul'un kapalı yapılmasına karar verildi.