Fenerbahçe Kulübü'nün Olağan Mali Genel Kurulu Sona Erdi

Fenerbahçe Spor Kulübü Yıllık Olağan Mali Genel Kurul Toplantısı, Faruk Ilgaz Sosyal Tesisleri'nde yapıldı

Fenerbahçe Spor Kulübü Yıllık Olağan Mali Genel Kurul Toplantısı, Faruk Ilgaz Sosyal Tesisleri'nde yapıldı. Başkan Aziz Yıldırım, Yönetim Kurulu Üyeleri ve çok sayıda Genel Kurul Üyesi'nin hazır bulunduğu toplantıda, mali konuların yanında birçok konu da gündeme getirildi.
2009 yılı hesaplarının oy birliğiyle ibra edildiği Mali Genel Kurul'da, Fenerbahçe Kulübü'nün 345 milyon Liralık 2010 yılı bütçesi, 3 üyenin aleyhte oyuna rağmen geri kalan üyelerin oybirliğiyle kabul edildi. Ayrıca Genel Kurul üyeleri, çeşitli yatırımlar ve çeşitli konularda Yönetim Kurulu'na yetki verilmesini de oybirliğiyle kabul etti.
Divan başkanlığını Talat Yılmaz'ın yaptığı Fenerbahçe Spor Kulübü Yıllık Olağan Mali Genel Kurulu saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Daha önce posta yoluyla tüm Genel Kurul Üyelerine gönderilen Yönetim Kurulu 2009 Yılı Faaliyet Raporu'nun kongrede okunmuş kabul edilmesine oybirliğiyle karar verildi. Ardından Denetleme Kurulunun 2009 yılına ait raporu okuldu. Denetleme Kurulunun Raporunun okunmasının ardından, üyelerin bu iki rapor hakkında yaptığı konuşmalara geçildi. Birçok Genel
Kurul Üyesi, Divan Başkanlığından söz alarak çeşitli konular hakkında düşüncelerini dile getirdi, eleştiriler yaptı, önerilerde bulundu, yönetim lehine ve aleyhine konuşmalar yaptı. Konuşmaların ardından Başkan Aziz Yıldırım Divan Başkanlığı'ndan söz alarak, yapılan konuşmalara Yönetim Kurulu adına yanıt verdi. Fenerbahçe'nin güzel bir kongre geçirdiğini söyleyen Aziz Yıldırım'ın yaptığı konuşma, üyelerden büyük alkış ve destek aldı.
YÖNETİM İBRA, BÜTÇE KABUL EDİLDİ
Başkan Aziz Yıldırım'ın konuşmasının ardından oylamalara geçildi. İlk olarak kulübün 2009 yılı hesapları oy birliğiyle kabul ve Yönetim Kurulu ibra edildi. Daha sonra Profesyonel Futbol Takımı'nın hesapları da oybirliğiyle ibra edildi. Denetleme Kurulu'nun raporu 4 üyenin aleyhte geri kalan üyelerin oybirliğiyle kabul edildi. Fenerbahçe Spor Kulübü'nün 345 milyon Liralık 2010 yılı bütçesi de 3 üyenin aleyhte oyuna rağmen, geri kalan üyelerin büyük çoğunluğuyla kabul edildi.
YÖNETİM KURULU İSTEDİĞİ YETKİLERİ ALDI
Bu oylamaların ardından kürsüye Başkanvekili Nihat Özdemir çıktı ve hazırlanan görsel malzemeler eşliğinde, çeşitli yatırımlar ve çeşitli konular hakkında Genel Kurul'dan yetki istedi. Her maddenin ayrı ayrı üyelerin oyuna sunulması yoluyla, istenilen yetkiler genel kurul üyelerinin oybirliğiyle yönetim verildi. Buna göre ilk olarak, Kenan Evren Lisesi'nin yerine Fener Center adı altında bir iş merkezi veya hem bir iş merkezi hem de 4 yıldızlı bir otel yapılması seçeneklerinden hangisinin daha verimli
olacağı konusunda Yönetim Kurulunun bir fizibilite raporu hazırlatması ve bu rapor doğrultusunda seçiminin daha sonra yapılacak bir olağanüstü mali genel kurulla üyelerin önünü getirilmesi konusundaki yetki, oybirliğiyle Yönetim Kuruluna verildi. Ardından Ataşehir'de 58.2 trilyon Liraya alınan arazi üzerine yapılmakta olan taşınmazların, sponsorlardan Ülker ile paylaşımı konusunda Yönetim Kuruluna oy birliğiyle yetki verildi. Kulübün üniversite kurmak amacıyla kurduğu vakfa YÖK'ün şart koyduğu 15 milyon
liralık varlığın sağlanması konusunda da Yönetim Kurulu oy birliğiyle yetki aldı.
Daha sonra Genel Kurul, temeli geçtiğimiz günlerde atılan Düzce-Kaynaşlı'daki Topuk Yaylası'na yapılacak tesisler, Şile Yolu üzerinde alınan araziye yapılacak tesisler ve her türlü gayrı menkul alım satımında her türlü tasarrufta bulunma yetkisini de oybirliğiyle Yönetim Kurulu'na verdi.
Oylamaların ardından Mali Genel Kurul sona erdi.