Son Saniyede Lakers

Amerikan Profesyonel Basketbol Ligi'nde (NBA), Batı Konferansı play-off serisi 5. maçında Los Angeles Lakers, Phoenix Suns'ı Ron Artest'in son saniye basketiyle 103-101 yenerek seride 3-2 öne geçti.

NBA'de heyecan tüm hızıyla sürüyor. TSİ sabaha karşı Los Angeles Lakers ile Phoenix Suns arasında Staples Center'da oynanan Batı Konferansı final serisi 5. maçında gülen taraf ev sahibi Lakers oldu. Son şampiyon Lakers baştan sonra müthiş bir mücadeleye sahne olan ve son saniyeleri adeta nefes kesen mücadeleyi Ron Artest'in son saniyede kaydettiği basketle 103-101 kazandı ve seride 3-2 öne geçerek büyük bir avantaj yakaladı. Yaklaşık 19 bin basketbolseverin izlediği karşılaşmanın son saniyelerinde Suns,
101-98 gerideyken üst üste 3. denemesinde 3 sayılık basketi Jason Richardson'la buldu ve maça beraberliği getirdi. Ancak maçtan kopmayan Lakers her zaman olduğu gibi son topu Kobe Bryant'a oynadı. Kobe'nin 3 sayılık şutu beklenmedik şekilde kısa düştü. Tam maç bitti denilirken araya giren Ron Artest büyük bir kıvraklıkla pota altından topu basket yaptı ve takımını zafere taşıdı. Maçtan sonra Staples Center bayram yerine dönerken Lakers'lı basketbolcular da adeta şampiyon olmuş gibi sevindiler.
NBA finali yolunda çok önemli bir galibiyet elde eden Los Angeles Lakers'ta yıldız basketbolcu Kobe Bryant, 30 sayı, 11 ribaunt, 9 asistlik başarımıyla 'triple-double'ı kıl payı kaçırırken hem maçın hem de takımının en etkili ismi oldu. Derek Fisher 22, İspanyol yıldız Pau Gasol ise 21 sayıyla oynarken, oyuna kenardan dahil olan Lamar Odom ise 17 sayı, 13 ribauntla 'double-double' yaptı. Son saniye basketiyle takımını zafere taşıyan Ron Artest ise 2/9 genel şut ortalaması tutturabildiği karşılaşmayı 4
sayı, 5 ribaunt, 2 asist, 1 blokla noktaladı.
Seride 2-0 geriden gelerek durumu 2-2 yapan ancak 5. maçta son saniye basketiyle yıkılan Phoenix Suns'ta ise Steve Nash'in 29 sayı, 11 asistlik başarımı galibiyet için yeterli olmazken, Amar'e Stoudemire 19 sayı, Cryle Frye 14 sayı, 10 ribaunt, Jason Richardson ise 12 sayıyla takımları adına takıma katkı sağladılar.
İki takım arasındaki serinin 6. karşılaşmasına Phoenix ev sahipliği yapacak. LA Lakers deplasmanda oynayacağı bu maçı da kazanması halinde Batı Konferansı'nda şampiyonluğunu ilan edecek ve NBA finaline adını yazdıracak. Karşılaşmayı Phoenix'in kazanması halinde ise seride durum 3-3'e gelecek ve konferans şampiyonunu 7. ve son karşılaşma belirleyecek.