Bülent Uygun, Bucaspor'la Sözleşme İmzaladı

Bucaspor'la 1 yılı opsiyonlu olmak üzere 2 yıllık sözleşme imzalayan Teknik Direktör Bülent Uygun, sarı-lacivertli ekibin üst üste kazandığı iki şampiyonluğun ve kendi kariyerindeki başarıların artık geride kaldığını söyledi

Bucaspor'la 1 yılı opsiyonlu olmak üzere 2 yıllık sözleşme imzalayan Teknik Direktör Bülent Uygun, sarı-lacivertli ekibin üst üste kazandığı iki şampiyonluğun ve kendi kariyerindeki başarıların artık geride kaldığını söyledi. Bucaspor yönetimi ile anlaşan Teknik Dirkektör Uygun, "Dün dünde kalmıştır, bugün yeni bir şeyler söylemek lazım. Hem Bucaspor hem de benim için elde edilen başarılar ve kariyer geride kaldı. Burada hep birlikte yeni bir şeyler söyleyeceğiz" dedi.
Başarılı bir sezon sonunda adını ilk kez Süper Lig'e taşıyan Bucaspor takımı anlaştığı, Teknik Direktör Bülent Uygun ile Bucaspor Kulüp Binası'nda imzaya oturdu. Bucaspor Kulüp Başkanı Mehmet Bektur, Uygun için kendisine güvendiklerini ve Süper Lig'e yeni bir renk katacağını ifade etti. İmza töreni öncesinde değerlendirme yapan Uygun; planlı ve sistemli bir çalışmayla öncelikli olarak takımın Turkcell Süper Lig'deki ilk sezonunda kümede kalacak bir yapıya kavuşturmak istediklerini ifade etti. Teknik
Direktör Bülent Uygun, "Bank Asya 1. Lig'de şampiyon olan her 3 takımdan 2'si büyük sıkıntı yaşıyor. Öncelikli olarak ilk yıl sendromuna yakalanmadan hedefimize varmak istiyoruz. Bucaspor'un ve benim gelecek planlarımızda tabii ki bir Turkcell Süper Lig şampiyonluğu yatıyor. Ancak öncelikli olarak, bu yolda sağlam adımlarla yürümeliyiz" diye konuştu.
"İZMİR FUTBOLU KAZANMALI"
Bucaspor'un şampiyon kadrosunu kuran Kemal Kılıç ile takımı mutlu sona ulaştıran Özcan Kızıltan'a ayrı ayrı teşekkür eden Uygun, Bucaspor'un bu noktada iyi bir yönetim organizasyonu ve sağlam bir altyapı çalışmasıyla ulaştığının altını çizerek, "Başarılar kolay kazanılmıyor. Bana göre başarıda şans ve tesadüf gibi kelimelere yer yok. Bursaspor bunun en güzel örneğini verdi. Ben 5 yıldır Anadolu'dan bir şampiyon çıkacağını söylüyordum. Ve buna da Sivasspor'daki performansla herkesi inandırdım. Benim
dediğimi Ertuğrul Sağlam'la Bursaspor gerçekleştirdi. Onu omuzlarımda taşımak istiyorum" yorumunda bulundu. İzmir'in 7 yıllık hasretinin bittiği noktada Bucaspor'a gelmekten büyük onur duyduğunu da ifade eden Uygun, "Sadece Bucaspor'un Turkcell Süper Lig'e yükselmesiyle İzmir'in mücadelesi bitmemeli. Altay, Karşıyaka, Göztepe, hemen ardından Altınordu ve İzmirspor'un da burada olmasını çok istiyorum. Kent içi rekabetin artması tüm dinamikleri eninde sonunda harekete geçirecektir" yorumu yaptı.
NASIL BİR BUCASPOR OLACAK?
Bucaspor'un yeni sezonda mücadele eden, rakibi tarafından alkışlanan, rakibini alkışlayan ve bireysel yeteneklerin birer birer parladığı bir takım olacağını da sözlerine ekleyen Uygun, "Burada tek başıma bir şey yapmayacağım. Yönetim, taraftar, medya, kulüp çalışanları, İzmir halkıyla el ele vereceğiz. Bucaspor, İzmir futbolunun son dönemdeki yükselen yıldızıydı. Bu yıldız şimdi gökyüzünde parlıyor. Ancak biz daha parlak olması için çalışacağız" dedi.
100 FUTBOLCULUK PORTFÖY
Altı ayda 100'e yakın futbolcudan oluşan bir portföye ulaştığını da ifade eden Uygun sözlerini şöyle tamamladı:
"Bütçemize uygun bir transfer politikası yürüteceğiz. Mevcut kadrodaki tüm oyunculara teşekkür ederim. Gönül isterdi ki herkesle yeniden çalışalım. Ancak futbolun doğasında ayrılıklar var. Bazı isimlerle yollarımızı ayırmak zorunda kalacağız. Ben Bucaspor'u Turkcell Süper Lig'i futbolcuların hepsine tek tek teşekkür ediyorum."