8. Kurum Ve Kuruluşlar Arası Masa Tenisi Türkiye Şampiyonası Başladı

Türkiye Masa Tenisi Federasyonu tarafından düzenlenen 8. Kurum ve Kuruluşlar arası Masa Tenisi Türkiye Şampiyonası Nevşehir'de başladı.

Nevşehir Damat İbrahim Paşa Spor Salonu'nda gerçekleştirilen ve 30 Mayıs 2010 tarihine kadar sürecek olan 8. Kurum ve Kuruluşlar arası Masa Tenisi Türkiye Şampiyonası'na ülke genelinden 40 kurum ve kuruluş, 16 süper lig ve 6 bayan takımı olmak üzere 61 takım katılıyor.
Şampiyonanın açılışı nedeniyle düzenlenen törende konuşan Türkiye Masa Tenisi Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Müesseseler Kurulu Başkanı Uğur Beşok, kuruluşlar arası masa tenisi müsabakalarının her geçen yıl daha fazla ilgi gördüğünü söyledi. Önümüzdeki yıllarda katılımcı takım sayısını 80'e çıkartmayı hedeflediklerini kaydeden Beşok, ev sahipliğinden dolayı Nevşehir Vali Vekili Ruhi Paker ve Gençlik ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar'a teşekkür etti.
Gençlik ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar ise, Nevşehir'in 2010 yılında çok sayıda spor organizasyonuna ev sahipliği yaptığını vurgulayarak bu yılın ilk 5 ayında 20 Türkiye Şampiyonasına ev sahipliği yaptıklarını söyledi. Çintimar, "Bizler buraya gelen sporcu ve sporseverin hizmetkarıyız. Nevşehir'de Masa Tenisi Federasyonu'nun böylesine önemli bir organizasyonuna da ev sahipliği yapmaktan dolayı çok mutluyuz. Çünkü gelişmiş ülkelerde olduğu gibi spor alt yapısı ve spor kültürünün oluşabilmesi için
anne ve babanın spor yapması çok büyük bir önem arz etmektedir. O nedenle bu organizasyonu çok önemsiyoruz." diye konuştu.
Vali Vekili Ruhi Paker ise, organizasyona katılan tüm kulüp ve sporculara başarılar diledi. Vali Vekili Paker, "İlimiz sportif etkinlikler açısından oldukça yoğun ve başarılı bir dönem geçiriyor. İlimiz aynı zamanda tarihi ve kültürel değerler açısından da son derece zengin. Bu nedenle ilimize gelen sporcularımızın bölgemizin bu güzelliklerini de görmesini istiyoruz" dedi.