Fenerbahçe Ülker 85 - 79 Efes Pilsen

Fenerbahçe Ülker, Beko Basketbol Ligi play-off final serisi dördüncü maçında Efes Pilsen'i 85-79 yenerek durumu 3-1 yaptı.

Beko Basketbol Ligi play-off final serisi dördüncü maçında Fenerbahçe Ülker, Abdi İpekçi Spor Salonu’nda Efes Pilsen’i ağırladı.

Dış atışlardaki yüksek yüzdesiyle ilk devre sonunda 10 sayılık avantaj yakalayan Efes Pilsen, üstünlüğünü maç sonuna kadar koruyamadı ve ikinci yarıda ipleri eline alan Fenerbahçe Ülker maçı 85-79 kazanarak seride durumu 3-1 yaptı.

Karşılıklı basketlerle başlayan karşılaşmanın ilk 5 dakikasını Fenerbahçe Ülker 8-7 önde geçti. Pota altından Mario Kasun, dışardan ise Charles Smith ile sayılar bulan Efes Pilsen, ilk çeyreği de 19-17 üstün kapattı.

İkinci çeyrekte üç sayı çizgisinin gerisinden bulduğu basketlerle maça ağırlığını koyan lacivert-beyazlılar, farkı 6 sayıya kadar çıkarttı. Oğuz Savaş ve Semih Erden’in sayılarıyla ayakta kalan Fenerbahçe Ülker, savunmada etkili olamayınca soyunma odasına da 42-32 geride gitti.

İkinci yarıya iyi başlayan taraf Efes Pilsen oldu. Kolay sayılar bulmaya devam eden lacivert beyazlılar ilk 5 dakika içinde farkı 17 sayıya kadar çıkarttı: 40-57. Bu dakikadan sonra Mirsad Türkcan'ın hücumda devreye girmesiyle 8-0'lık bir seri yakalayan sarı lacivertliler farkı 8 sayıya kadar indirdi ve son çeyreğe de 62-54 geride başladı.

Son çeyreğe Preldzic'in üst üste kaydettiği 3 sayılık basketlerle başlayan Fenerbahçe Ülker, ilk 1 dakika içinde farkı 3 sayıya indirdi. Üç sayılık atışlarda yüksek bir yüzde yakalayan sarı lacivertli ekip, bitime 5 dakika 18 saniye kala 72-71 öne geçti.

Kalan bölümde Efes Pilsen acele atışlar kullanarak skor üretmekte sıkıntı yaşarken, oyunu kontrol eden Fenerbahçe Ülker sahadan 85-79 galip ayrılarak seride durumu 3-1 yaptı.

Serinin beşinci maçı 30 Mayıs Pazar günü saat 18.00'de Darüşşafaka Ayhan Şahenk Spor Salonu'nda oynanacak. Fenerbahçe Ülker bu maçı da kazanması durumunda şampiyonluğunu ilan edecek.

Kaynak: ntvspor