Fenerbahçe Topuk Yaylasında Kamp Yapacak

Fenerbahçe Spor Kulübü'nün tesisleşme çalışmaları devam ediyor. Sarı-lacivertliler bundan böyle kamp çalışmalarını Düzce'deki Topuk Yaylası'ndaki yeni tesislerinde yapacak.

Fenerbahçeli sporculara sezon öncesi dönemlerde kamp yapma olanağı sunacak Düzce Topuk Yaylası'ndaki tesisin temeli atıldı. Düzce'nin Kaynaşlı İlçesi'ndeki bin 300 rakımlı Topuk Yaylası mevkisinde inşa edilecek olan Fenerbahçe Spor Kulübü Düzce Topuk Yaylası Tesisleri'nin temel atma töreni Atatürk ve şehitlerimiz için saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın söylenmesiyle başladı. Törene, Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, yöneticiler Nihat Özdemir, Vedat Olcay, Nihat Özbağı, İlhan Ekşioğlu, Ömer
Temelli, Turan Şahin, Kulüp Genel Müdürü Serkan Acar ve kulüp yetkililerinin yanı sıra Düzce Valisi Bülent Kılınç, TSYD Başkanı Esat Yılmaer, Düzce Milletvekili Celal Erbay, Düzce ve bölgenin idari ve mülki amirleri ile Düzce Derneği üyeleri, taraftarlar ve yöre halkı katıldı.
Temel atma töreni öncesinde tesisler hakkında bilgiler veren Fenerbahçe Asbaşkanı Nihat Özbağı, yapılacak olan tesisin doğaya uyumlu yapılacağını belirterek, "Tesis 8 bin 100 metrekareden oluşmaktadır. Bodrum kat betonarme olup diğer katlar ahşap yapılacak. Ahşap yapı doğaya ve insana duyduğumuz saygını göstergesi, diğer bir yandan da dünyanın gıpta ile bakacağı bir tesis inşa edeceğiz. Yapı teknolojinin tüm olanaklarına sahip olup 5 yıldız otel konforu sağlayacak" dedi.
Düzce Valisi Bülent Kılınç ise, Fenerbahçe'nin futbolda şampiyon olamadığını ama tesisleşme anlamında şampiyon olduğunu belirterek, "Biz Aziz Yıldırım'dan tek bir talebimiz var. Fenerbahçe Avrupa Kupasını kaldırıp ve 'Biz yaylasında hazırlandık' demelerini" diye konuştu.
Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ise yaptığı konuşmada, "Şampiyonluğu kaçırdığımız için üzüntülüyüz. Ama şampiyonluğu her zaman yakalayabiliriz. Böyle bir tesisin açılışını yapmaktan dolayı hem gururluyuz hem de onurluyuz. Bundan sonra Fenerbahçe Spor Kulübünün tüm sporcuları sezon başında çalışmalarını gelip burada yapacaktır. Sporcularımızın kullandığı zamanlarda da kongre üyelerimiz hiçbir ücret ödemeden burada kalabilecek" dedi.
Konuşmaların ardından protokol üyeleri hep birlikte butona basarak temeli attılar. Yıldırım, temel atma töreninin ardından göl kenarında yürüyüş yaptı ve ardından Fenerbahçe otobüsü ile İstanbul'a hareket etti.