F1 Pilotları Bulgar Kanser Hastasının Hayalini Gerçekleştirdi

Anadolu Sağlık Merkezi'nde hastalarla bir araya gelerek onlara moral veren HRT Hispania Racing F1Team pilotları Bruno Senna ve Karun Chandrok, en büyük hayali F1 pilotlarıyla tanışmak olan Bulgar kanser hastası Petko Georgiev'in bu hayalini gerçekleştirdi

Anadolu Sağlık Merkezi'nde hastalarla bir araya gelerek onlara moral veren HRT Hispania Racing F1Team pilotları Bruno Senna ve Karun Chandrok, en büyük hayali F1 pilotlarıyla tanışmak olan Bulgar kanser hastası Petko Georgiev'in bu hayalini gerçekleştirdi.
Formula 1'de 14 Mart'ta Bahreyn'de başarılı bir başlangıç yapan HRT F1 Takımı, hastalara moral desteği sağlamak için (HRT Hispania Racing F1 Team) Anadolu Sağlık Merkezi'ni ziyaret etti.
Takım pilotlarından, üç kez dünya şampiyonu olup Formula 1'in gelmiş geçmiş en başarılı pilotları arasında yer alan Ayrton Senna'nın yeğeni olan Bruno Senna ve Asya ve İngiltere'deki başarılarıyla tanınan Karun Chandhok, Anadolu Sağlık Merkezi'nin gerek görüntüsü gerekse teknolojik donanımından çok etkilendiklerini belirterek hastanede bulunmaktan çok mutlu olduklarını söyledi.
Anadolu Sağlık Merkezi'nin farklı bölümlerinde hastalarla bir araya gelen pilotlar, hastalarla sohbet ederek onların sorularını yanıtladılar. Pilotların ziyaret ettiği hastalardan biri olan ve Bulgaristan'dan gelen 23 yaşındaki üniversite öğrencisi Petko Georgiev için ise bu buluşma gerçek bir sürpriz oldu. Anadolu Sağlık Merkezi'nde kemik iliği nakli yapılan Petko Georgiev heyecanını şu sözlerle anlattı:
"Türkiye'ye Formula 1 yarışlarını izlemek için gelmiştim. Ancak hastalığım maalesef buna izin vermedi. En büyük hayallerimden biri Formula 1 yarışlarını izlemek ve pilotlarla tanışmaktı. Ben yarışa gidemiyorum ama Formula 1 pilotları benim ayağıma geldi. Senna ve Chandhok'a yarışta başarılar diliyorum."
Heyecanları gözlerinden okunan pilotlar ilk kez yarışacakları Türkiye pistinin zorluğunun farkında olduklarını ama yarış boyunca ellerinden geleni yapacaklarını söylediler.
(BÇ-ERS-ERS-S)