Kktc U-21 Milli Takımı İle Samsun Amatör Karması Arasında Oynanan Dostluk Maçını Samsunlu Amatörler 3-2 Kazandı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) U-21 Milli Takımı ile karşılaşan Samsun Amatör Karması Takımı sahadan 3-2 galip ayrıldı.

KKTC'nin 26. kuruluş yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde 15 Kasım 2009 tarihinde Kıbrıs'ta KKTC U-21 Yaş Altı Milli Takımı ile Samsun Amatör Karması arasında oynanan maçın rövanşı Samsun 19 Mayıs Stadı'nda bugün oynandı. Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu Genel Sekreteri ve Milli Takımlar Sorumlusu Öner Özerdem, Kıbrıs Milli Takımlar Menajeri Mehmet Avcı, Kıbrıs Türk Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Eray Merttürk ve TFF Samsun Bölge Müdürü İbrahim Güven, Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu Genel
Başkan Yardımcısı ve Samsun Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Genel Başkanı Şener Aydın ve Samsunlu sporseverler izledi.
Maçın 14, 22 ve 38. dakikalarında Onur'un attığı gollerle Samsun Amatör Karması KKTC U-21 Milli Takımı karşısında 3-0 öne geçerken, maçın ikinci yarısında rakibine karşı baskı kuran KKTC takımı, 57. ve 72. dakikalarda Bayram'ın attığı gollerle skoru 3-2 yaptı. Maç, Samsun Amatör Karması'nın üstünlüğü ile sona erdi.
Maçın ardından bir değerlendirme yapan Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu Genel Sekreteri ve Milli Takımlar Sorumlusu Öner Özerdem, "Güzel bir dostluk maçı oldu. Her iki takımı da kutluyorum. Bizim gençlerimiz açısından bu tip maçlar çok önemli çünkü dış temas niteliği taşıyor. Sezonu kapatan takımlarımız var, Londra'ya giden takımlarımız var, Play-off oynayan takımlarımız var, üniversite öğrencilerimizin sınavı var. Bundan sonra daha güçlü takımlarımızla gelmeye çalışacağız. Öncelikle gençlerimizin böyle
bir dış teması oynamış olmalarına sevindim. Bir takım ruhu, kafile ruhu olma açısından önemli, dış temasın nasıl olduğunu gördüler, kendi güçlerini gördüler. Samsunspor'un sahasında maç yapmak onlar için çok büyük bir gurur" dedi.