İnter üçüncü kez Şampiyonlar Ligi şampiyonu oldu

Inter, Şampiyonlar Ligi finalinde Bayern Münih'i Milito'nun 2 golüyle 2-0 mağlup ederek 'Devler Ligi'nde tarihinde üçüncü kez mutlu sona ulaştı.

  Madrid ' de Santiago Bernabeu Stadı . Şampiyonlar Ligi finali . Ama bu stadın sahipleri sahada değil . Nerede Ronaldo , nerede Kaka , nerede Higuain? Onlar yok ama gelecek yıl başlarında olması beklenen adam orada . Jose Mourinho , kariyerinin ikinci Avrupa şampiyonluğunu istiyor . İlginç ; olan şu . Mourinho ' nun Porto ile UEFA Kupası ve Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu var . Rakibi Louis Van Gaal ' in de Ajax ile UEFA Kupası ve Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu var . Bu ikili beraber Barcelona ' da ç ; alışmıştı . Herkesin kaderi birbirine bağlı . Inter ile Bayern Mü ; nih ' in kaderleri de Madrid ' de belirlenecek .

İki teknik direktö ; rü ; n taktiksel analiz ustası olması maç ; ı farklı hale sokuyor . Karşılaşma sırasında kimin ö ; nü ; ne kim ç ; ıkacak? Kim nereden , nasıl atağa kalkacak? Atağa ç ; ıkanı kim durduracak? Muhtemelen gü ; nlerdir Van Gaal ve Mourinho , rü ; yalarında bile bunları gö ; rü ; yor . Bayern ' de FerraRibery yok . Onun hızından yoksun kalmak ne acı!

10 . dakikada Robben sağdan geliyor . Bayern ' in bu sezon Real Madrid ' den kelepir niyetine aldığı adam . Chivu ' yu peşinden koşturuyor . Ortasına Olic koşuyor . Yok ö ; yle vurulmaz . Top dışarı gidiyor . Dengede bir maç ; . Hiç ; bir takım , diğerine ü ; stü ; nlü ; k sağlayamıyor . 18 ' de Sneijder 35 metreden gö ; nderiyor serbest atışı . Bizim Hamit ' in kafasından seken topu Butt ç ; ıkarıyor . Sneijder ' in de Inter ' e Real ' den geldiğini hatırlatsak Florentino Perez ' i kızdırır mıyız?

35 . dakikada Julio Cesar uzun bir kale vuruşu yapıyor . Bayern ceza alanının 10 metre ö ; nü ; nde Milito kafayla indiriyor topu . Sneijder şiir gibi bir pas uzatıyor Arjantinlinin ö ; nü ; ne . Milito en iyi bildiği şeyi yapıyor . Topu , Butt ' un ü ; zerinden ağlara yolluyor : 1-0 .

43 ' te Sneijder , topu Milito ' ya atıp ceza alanına kaç ; ıyor . Milito ' dan harika bir pas . Sneijder gelişine iyi vuramıyor . Butt zorlanmadan ç ; ıkarıyor .

İkinci yarıya enerji iç ; eceği iç ; miş gibi başlıyor Bayern . Hamit , Inter savunmasının ortasını yararak geliyor . Mü ; ller ' in ö ; nü ; ne bırakıyor . Genç ; Alman ' ın şutunda Julio Cesar başarılı . Hemen ardından Pandev ' in vuruşunda bu kez Butt doğru hareketi yapıyor .

Inter , Barcelona maç ; ı taktiğine dö ; nü ; yor . Yine o kademeli defans anlayışı . 65 ' te Robben sağdan harika vuruyor . Ama kalede dü ; nyanın en iyilerinden Julio Cesar var . 70 ' te Inter kontratağa ç ; ıkıyor . Milito sol tarafta topu alıyor . Dans ediyor topla adeta . Van Buyten savruluyor yana . Milito son vuruşu da şık yapıyor : 2-0 . Inter ' e 45 yıl sonra Avrupa şampiyonluğunu mü ; jdeleyen gol bu .

Jose Mourinho belki de yeni kulü ; bü ; ne kupayla &ldquo ; Merhaba&rdquo ; dedi . Ve bu bö ; yle olursa Sü ; per Kupa ve Kıtalararası Kupa maç ; larında Inter ' in başında olmayacak . Ama olsun . Onlar kazanılırsa , &ldquo ; Zaten o takım benim takımım&rdquo ; diyecektir . Ü ; st dü ; zey mü ; cadele gü ; cü ; nü ; 4 ofansif oyuncuyla bile sü ; rdü ; ren bir takım bırakacağı kesin .

Bayern ise Van Gaal ' in ö ; zel başarısıdır . Neredeyse Robben ve Ribery dışında ü ; st dü ; zey yetenekli oyuncusu olmayan bir takıma final oynattı .

ntvspor