Türkiye'nin en mükemmel futbolcusu

Her futbolcu teker teker incelendi, en başarılı 11 ismin en güçlü yanlarını bir araya getirerek Türkiye'nin biyonik yıldızı ortaya çıkarıldı.

  ' MÜ ; KEMMEL Tü ; rk futbolcusu nasıl olmalı? . . '

' Hangi oyuncunun hangi ö ; zelliklerini almalı? . . ' Castrol analistleri bu ö ; nemli ama bir o kadar da ilginç ; soruların cevaplarını bulmak iç ; in 2009-2010 sezonunda Sü ; per Lig ' de oynayan futbolcuları mercek altına yatırdı .

Her futbolcunun performansını tek tek inceleyen Castrol performans analistleri , başarılı 11 oyuncunun en gü ; ç ; lü ; yanlarını bir araya getirerek Tü ; rkiye ' nin biyonik futbolcusunu ortaya ç ; ıkardı .

Tü ; m teknik direktö ; rlerin takımına almak isteyeceği , mü ; kemmel ö ; zelliklere sahip olan biyonik futbolcunun transfer değeri ise yaklaşık 70 milyon Euro . . .

GÖ ; ZLER - ARDA TURAN
Galatasaraylı futbolcu , markaj altında olmayan takım arkadaşını seç ; ebilme yeteneğiyle ö ; n plana ç ; ıktı . Sezonun en ç ; ok asist yapan ( 11 ) ve isabetli hü ; cum pası atan ( 83 ) oyuncusu olan Arda , radar gibi gö ; zleriyle arkadaşlarını pozisyona sokmakta zorlanmadı . Değeri : 15 . 5 milyon Euro

KAFA - ALEX DE SOUZA Eşsiz liderlik yeteneğine sahip Fenerbahç ; e ' nin Brezilyalı kaptanı , 2009-2010 sezonunda oynadığı maç ; ların yü ; zde 70 ' inden fazlasında takımını zafere taşıdı . Başarılı futbolunu 11 gol , 9 asistle sü ; sledi . Değeri : 10 milyon Euro .

OMUZ - GÖ ; KHAN GÖ ; NÜ ; L
Sezonun ikili mü ; cadeleden en ç ; ok top kazanan ismi ( 115 ) omuz omuza mü ; cadelede rakipsiz olduğunu gö ; sterdi . Fenerbahç ; eli oyuncu son haftalarda omzundan sakatlanmasına rağmen takımını yalnız bırakmadı . Değeri : 7 . 5 milyon Euro

SAÇ ; LAR - İBRAHİM TORAMAN
Son 6 sezonda Beşiktaş formasıyla en ç ; ok maç ; a ç ; ıkan ( 166 ) oyuncu olan İbrahim , başarılı futbol kariyerinin yanınd a saç ; stiliyle de ö ; n plana ç ; ıkıyor . Değeri : 6 milyon Euro

GÖ ; ĞÜ ; S - EGEMEN KORKMAZ Trabzonspor savunmasının belkemiği , biyonik futbolcu modelinde gö ; ğsü ; yle temsil edildi . Sezon boyunca en ç ; ok top kazanan isim olan Egemen , 27 maç ; ta 656 kez top kazandı . Değeri : 3 . 5 milyon Euro .

KOLLAR - ALİ TANDOĞAN Sü ; per Lig ' de geride kalan sezonda , ayakları yanında kollarını da en iyi kullanan oyuncusu Ali Tandoğan oldu . Oynadığı 30 maç ; ta 362 kez taç ; atışı kullanan Bursasporlu futbolcu , bu alanda ligin en başarılısı oldu . Değeri : 2 milyon Euro .

ELLER - VOLKAN DEMİREL
Fenerbahç ; e ' nin kalecisinin el-gö ; z tepki hızı inanılmaz . . . Ö ; yle ki 2009-2010 sezonunda kalesini bulan 109 vuruşun yü ; zde 75 ' ini kurtarmayı başardı ve bu alanda en iyi isim oldu . Milli kaleci bu sezon 15 maç ; ı gol yemeden kapatarak son yılların en başarılı serisini yakaladı . Değeri : 7 milyon Euro

SAĞ BACAK - KADER KEİTA
Geride bıraktığımız sezonda savunmalara en ç ; ok sorun ç ; ıkartan oyuncusu Galatasaraylı Abdul Kader Keita oldu . Sağ kanattan maç ; başına 6 , 35 top sü ; ren Fildişi Sahilli futbolcu , sağ bacağını kıvrak ç ; alımları ve dayanıklılığı ile etkin kullandı . Değeri : 10 milyon Euro

SOL BACAK - OZAN İPEK
Bursaspor ' un sol kanadını otoban gibi kullandı . 8 gol , 5 asistlik hü ; cum performansıyla sezonun en etkili kanat oyuncuları arasına girdi . Sol bacağının tü ; m hü ; nerlerini kullanan Ozan İpek ' in diğer takdire değer yö ; nü ; , istikrarlı grafiği . Değeri : 1 milyon Euro .

SAĞ AYAK - MAKUKULA
Sü ; per Lig ' de 21 gol atarak krallık tacını giyen Kayserisporlu futbolcu , bu gollerin 15 tanesini sağ ayakla kaydetti . Ligin sağ ayakla en ç ; ok gol atan oyuncusu Makukula , bu sezon kalecileri en ç ; ok korkutan forvet oyuncusuydu . Değeri : 4 . 7 milyon Euro .

SOL AYAK - J . CESAR SOUZA Etkili sol ayağıyla dikkat ç ; eken Gaziantepspor ' un Brezilyalı futbolcusu , bu sezon kaleye en ç ; ok şut atan oyuncu oldu . Sezon boyunca 126 şut atan Brezilyalı , fileleri 13 kez havalandırdı . Değeri : 1 . 7 milyon Euro .

Biyonik futbolcunun değeri : 68 milyon 900 bin Euro .

İşte o futbolcu : İşte biyonik futbolcu . .

Türkiye'nin en mükemmel futbolcusu