Offshore Heyecanı Moda'da Devam Ediyor

2010 Dünya Offshore Şampiyonası CMS Medya Grand Prıx Birincisi 5 GSYİAD Galatasaray ile Kerem Tuncer ve Josef Mülhbauer ikilisi oldu.

  2010 Architon Dünya Offshore Şampiyonası ' nda sezonun üçüncü yarışı Moda ' da gerçekleştirdi . Yarış sonunda damalı bayrağın sahibi yarışın en iyi performansını sergileyen 5 GSYİAD Galatasaray ile Kerem Tuncer ve Josef Mülhbauer oldular . Beşiktaş 1903 ile Murat Leki ve Ali Tanır ikinci olurken 2 YKM Sport ile Saruhan Tan ve Kerim Zorlu da üçüncü olarak yarışı tamamladılar .
Dünya Motonotik Federasyonu ( UIM ) ve İstanbul Offshore Kulübü ( IOC ) tarafından 2003 yılından bu yana düzenlenen , 2008 ' den başlayarak Dünya Şampiyonası kategorisine alınan organizasyonun 2010 yılı üçüncü ve dördüncü ayak yarışlarına Moda Deniz Kulübü ev sahipliği yapıyor . Bu sene 20 ayaktan oluşan yarışlara İstanbul ' dan sonra sırasıyla Kahramanmaraş , Van , Gaziantep , Antalya , Mersin ve Kıbrıs ev sahipliği yapacak .
CMS Medya Grand Prix yarışına hızlı başlayan 2 YKM Sport ve 5 GSYİAD Galatasaray takımlarını 3 Beşiktaş 1903 yakından takip etti . Sezona bu yarış ile başlayan 6 Olynpique De Marseille ve 4 Miele takımları arasındaki rekabette izleyenlerin adrenalin seviyelerini yukarıya taşıdı . Start sonrasında 5 GSYİAD Galatasaray ve 2 YKM Sport takımları girdikleri liderlik mücadelesinde 5 GSYİAD Galatasaray kazanan takım oldu . 2 YKM Sport geçtiğimiz yarışlarda çok daha iyi bir performans sergilerken bu yarışta 5
GSYİAD Galatasaray ' ın yeni teknesi karşısında dayanamadı . Önce 5 GSYİAD Galatasaray tarafından geçilen 2 YKM Sport akabinde 3 Beşiktaş 1903 takımı tarafından geçildi ve yarışta üçüncü oldu .
Moda Kalamış Koyu ' nda , 2 bin 5 yüz metrelik parkurda 30 tur üzerinden gerçekleştirilen ve 10 teknenin start aldığı yarışta , saatte 90 milin üstünde hızlara ulaşabilen 225 beygir gücünde motorlara sahip sürat tekneleri izleyenlere Moda Deniz Kulübü ' nde heyecanlı bir Cumartesi yaşattı . Havanın kapalı olmasına rağmen yoğun seyirci ilgisi gören yarışlar 23 Mayıs Pazar günü de Moda ' da devam edecek .
Yarış sonrasında birincilik ödüllerini GSGM Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Kocatepe ve CMS Medya Yönetim Kurulu Başkanı Ünhan Atadeniz takdim etti .
Yarışı izleyenler arasında cemiyet hayatının önde gelen isimleri Saruhan Tan ' ın abisi Harun Tan ve Sedef Karamehmet gibi isimler de vardı .