Malatyaspor'un Yeni Başkanı Mustafa Korkmaz Oldu

TFF 2. Lig 4. Klasman Grubu'ndan 3. Lig'e düşen Malatyaspor'da Olağan Genel Kurul gerçekleştirildi.

  İl Özel İdaresi Toplantı Salonu ' nda gerçekleştirilen kongrede ilk olarak divan seçimi gerçekleştirildi . Divan seçimi sonrası kulübün faaliyet ve denetim raporu Kulüp Genel Müdürü Atilla Kapkıner tarafından okundu . 30 Ocak 2010 ila 22 Mayıs 2010 tarihleri arasında görev yapan Koray Güler başkanlığındaki gelir gider tablosu hakkında delegelere bilgiler verildi . Gelir 69 bin 800 TL , gider 364 bin 294 TL olarak açıklanırken , gelir gider arasındaki farkın 294 bin 449 TL olduğu kaydedildi .
Faaliyet ve Denetim raporlarının okunmasının ardından söz alan Malatyaspor Kulüp Eski Başkanı Koray Güler , " İnşallah yeni yönetim daha başarılı olur . Malatyaspor ' un kötü durumda olmasını Malatya ' nın yüzde 70 ' i kabullenmiyor . İnşallah daha kötü duruma düşmez ve kurtulur " dedi .
Güler ' in konuşmasının ardından yönetime ait listeler divana teslim edildi . Mustafa Korkmaz ve Doğan Aydın başkanlığında 2 liste divana takdim edilirken , Doğan Aydın başkanlığındaki üyelerin kulüp üyesi olmaması nedeniyle liste geçersiz sayıldı .
Tek liste halinde gerçekleştirilen seçimde 33 delegenin oyunu alan Mustafa Korkmaz , Malatyaspor Kulüp Başkanlığı ' na seçildi . Seçime 480 delegeden 40 ' ı katılırken 33 ' ü oy kullandı . Malatyaspor Kulüp Başkanı Mustafa Korkmaz bu oyların tamamını aldı .
Malatyaspor Kulüp Başkanlığına seçilen Mustafa Korkmaz , delegelere yaptığı konuşmada , " Malatyaspor olarak geçmiş dönem itibariyle , kulübün kuruluşundan Mıh Osman ' dan malıyla , canıyla ve ismiyle kulüple özdeşleşmiş olan Nurettin Soykan ' a ve görevi bize devreden arkadaşlara kadar Malatyaspor ' a hizmet etmiş herkese teşekkür ediyorum . Malatyaspor ' un içerisinde bulunmuş olduğu durum hepinizi olduğu kadar , ne kadar Malatya dışında yaşasak da gönlümüz buna el vermemiştir . Sizler nasıl ki taşın altına elinizi
koyduysanız bizde bu görevi üstlenmek için buradayız . Malatyaspor kapanma noktasına gelmiş bir kulüp iken arkadaşlarımız büyük bir özveriyle kulübü ayakta tutmuştur . Biz bundan sonraki süreçle alakalı olarak yapacağımız en güzel ve en büyük şey takımı profesyonel ligde tutmak olacaktır . Bizim bugün bazı taahhütlerde bulunup , Malatyaspor ' u olmayacak rüyalarla süper lige çıkacakmış gibi göstermenin bir anlamı yok . Malatyaspor ' un durumu belli ve mevcut durum itibariyle yapılacak en güzel şey takımı profesyonel
ligden düşürmemek . Malatyaspor ' un önündeki engelleri biliyoruz . Gerek transfer yapılamaması gerekse çeşitli borçlardan dolayı temlikler Malatyaspor ' un önünü tıkıyor . Biz bunları bilerek göreve talip olduk ve Malatyaspor ' u en kısa sürede hedefleri olan bir takım haline getirmek için buradayız " ifadesine yer verdi .
Mustafa Korkmaz Başkanlığı ' ndaki yönetim şöyle oluştu ; " Yusuf Çeker , Turgut Zontul , Mahmut Ataş , Naci Alan , Önder Koloğlu , Tuğba Tamer Çınaroğlu , Orhan Toprak , Mehmet Şenatlı ve Hamit Şener . "