Türkiye Hokey Şampiyonası Açılış Töreni Yapıldı

Gaziantep'te düzenlenen 16 Yaş Altı Bayanlar ve Erkekler Açık Saha Türkiye Hokey Şampiyonası ve milli rakım seçmelerinin resmi açılış töreni, Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı ve Hokey Federasyonu Başkanı Sadık Karakan'nın da katılımıyla gerçekleştirildi

Gaziantep'te düzenlenen 16 Yaş Altı Bayanlar ve Erkekler Açık Saha Türkiye Hokey Şampiyonası ve milli rakım seçmelerinin resmi açılış töreni, Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı ve Hokey Federasyonu Başkanı Sadık Karakan'nın da katılımıyla gerçekleştirildi.
Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü tesislerinde düzenlenen törene, Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı, Hokey Federasyonu Başkanı Sadık Karakan, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, Emniyet Müdürü Halil Yılmaz, Özel İdare Genel Sekreteri Cafer Yılmaz, Gençlik Spor İl Müdürü Nuri Öcal, Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin, Sahan Restoranlar Zinciri Yönetim Kurulu Başkanı ve Hokey Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Tahir Tekin Öztan, Türkiye'nin diğer illerinden gelen hokey sporcuları ve antrenörleri ile diğer davetliler
katıldı.
Bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra açılış konuşmasını yapan Hokey Federasyonu Başkanı Sadık Karakan, amaçlarının güzel bir organizasyon gerçekleştirmek ve Milli takıma başarılı oyuncular seçmek olduğunu söyledi.
Karakan, "Hokey Federasyonu 2002 yılında kuruldu ve 2003 yılından beri de hokey oynanır. Gaziantep'teki hokey kulüplerimizin Türkiye dereceleri vardır ve Milli Takıma birçok oyuncu vermişlerdir. Hatta Avrupa'da da dereceleri vardır. Ancak bu zamana kadar açık alanda Türkiye Şampiyonası yapılamamıştı. Bunu Allah bize nasip etti. Bir Gaziantepli olarak hem gururlu hem de biraz heyecanlıyım. Buraya gelen sporcu kardeşlerimiz gittiklerinde burasının güzelliklerini ve misafirperverliklerini anlatacaklardır"
dedi.
Daha sonra kürsüye çıkan Vali Süleyman Kamçı ise, gelen sporcuların Gaziantep'i tanıma fırsatı bulacaklarını ifade ederek, "Milli Takıma gidecek olan arkadaşları tebrik ediyorum. İnşallah seçilen arkadaşlar uluslar arası alanda bizleri en iyi şekilde temsil ederler başarıdan başarıya koşarlar. Önemli olan buraya gelmenizdir" diye konuştu.
Konuşmaların ardından, Vali Süleyman Kamçı'ya ve Emniyet Müdürü Halil Yılmaz'a şampiyonaya verdikleri destekten dolayı teşekkür plaketi verildi.
Törenin ardından, Vali Süleyman Kamçı ve beraberindeki heyet sporcularla hatıra fotoğrafı çektirerek bir grup sporcunun sergilediği kolbastı oyununu izledi.