Hidayet Türkoğlu Türkiye'de

Amerikan Profesyonel Basketbol Ligi (NBA) ekiplerinden Toronto Raptors'ta forma giyen milli basketbolcu Hidayet Türkoğlu, ailesiyle birlikte Türkiye'ye geldi.

Toronto Raptors'un play-off'lara kalamaması nedeniyle sezonu erken tamamlayan milli basketbolculardan Hidayet Türkoğlu, ailesi ile birlikte Türk Hava Yolları'na ait bir uçakla Atatürk Havalimanı'na geldi. Havalimanında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Hidayet, ''Eve dönmek beni her zaman mutlu etmiştir. Sezon biter bitmez, hem eşimle çocuğumla hem ailemi görmek hem arkadaşlarımı görmek hem de tatil yapabilmek için geldim. Ailemle ülkemde güzel bir tatil yapmak, beni güzel bir noktaya
getirecektir. Biraz da antrenman yapıp, fizik olarak iyi bir noktaya gelmek istiyorum. Bu yıl hem bizim için hem de Türkiye için önemli bir yaz olacağını düşünüyorum. Ben de kaptan olarak kendimi en iyi şekilde hazırlama hedefinde ve bilincindeyim. Şu anki amacım en güzel bir tatil geçirip, kampa ve şampiyonaya moralli başlamak. Öyle de olacağına inanıyorum'' dedi.
Hidayet, bir önceki sezonda NBA finali oynadıktan sonra Toronto Raptors'la birlikte play-off'lara kalamamasının üzüntü verici olduğunu vurgulayarak, ''Bu yıl herkes gördü, saklanacak bir şey yok. İyi bir sezon geçirmedik. Bunun üzüntüsünü yaşıyoruz. Sezon geride kaldı en iyi şekilde kendimi hazırlayıp milli takım kampını hedefliyorum'' diye konuştu.
2010 Dünya Basketbol Şampiyonası'yla ilgili beklentileri hakkında da konuşan Hidayet, "Beklentiler her zamanki gibi yüksek. İnşallah ülkeyi sevince boğacak başarı elde ederiz'' dedi.
Milli takımdan takım arkadaşı ve NBA ekiplerinden Utah Jazz forması giyen Mehmet Okur'un sakatlığını da değerlendiren Hidayet, ''Üzüntülüyüz. Mehmet benim yıllardır arkadaşım. Sezon içinde de çok görüştüğüm bir arkadaşımdı. Şanssızlık. Bir oyuncu için başına gelebilecek en kötü şey, sakatlık. Acil şifalar diliyorum. İnşallah en kısa zamanda toparlanır ve istediği form düzeyine ulaşıp sağlığına kavuşur ve sahalara en iyi şekilde kavuşur'' diye konuştu.
NBA finallerini de değerlendiren Hidayet eski takımı Orlando Magic'in Doğu Konferansı final serisi ilk iki maçında Boston Celtics'e yenilmesinin kendisini çok şaşırttığını söyledi. Hidayet, Orlando'nun toparlanmasını istediğini de sözlerine ekledi.
Bu arada Hidayet Türkoğlu, havalimanında bir yakınının ölüm haberini aldıktan sonra fenalaşan bir bayanla da yakından ilgilendi ve kendisini teselli etmeye çalıştı.