Gençlerbirliği Mıchael Stewart Ve Mehmet Akgün İle Sözleşme İmzaladı

Gençlerbirliği, daha önce anlaşma sağladığı İskoç orta saha oyuncusu Michael Stewart ve gurbetçi orta saha oyuncusu Mehmet Akgün ile 1 yılı opsiyonlu 3 yıllık sözleşme imzaladı.

Kulüp Tesisleri'nde düzenlenen ve Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav ile yöneticiler Halil Erkman ve Sertaç Muratal'ın katıldığı imza töreninde Michael Stewart ve Mehmet Akgün, kendilerini 1 yılı opsiyonlu 3 yıllığına kırmızı-siyahlı renklere bağlayan sözleşmeye imzayı attı. İlhan Cavcav, iki futbolcunun da Gençlerbirliği'ne büyük katkı yapacağına inandığını söyledi. İskoçya'nın Hearts takımından transfer edilen Stewart, "Yeni bir heyecan ve yeni bir şeyler başarmak için Gençlerbirliği'ne geldim.
Burada çok iyi karşılandım. Gençlerbirliği çok profesyonel bir kulüp. Burayı tercih etmemdeki en büyük nedenlerden birisi de bu" ifadelerini kullandı. Borussia Dortmund altyapısında yetiştikten sonra Hollanda'nın Willem II takımından transfer edilen Mehmet Akgün de, eski teknik direktörü Thomas Doll ile yeniden bir çıkış yakalamak istediğini söyledi.
İlhan Cavcav, imza töreninde başka konularda da açıklama yaptı ve soruları cevapladı. İlhan Cavcav, yeni sezonda hedef büyüttüklerini belirterek, "Bu sezonu 10. bitirdik. Ben tatmin olmadım. Ligi 6. ya de 7. sırada bitirmemiz gerekirdi en az. Sahamızda kaybettiğimiz hesapta olmayan maçlar vardı. Bir önceki sene yaşadığımız sıkıntıyı herkes biliyor. Antalyaspor Ankaragücü'nü yenmese küme düşecekti. O günleri yaşadıktan sonra bu seneye şükrediyoruz. Yeni sezonda hedeflerimizi büyüttük. Birçok futbolcuyu
kadromuza katıyoruz" dedi. Cavcav, transferi gündemde olan Ermin Zec'in transferinde ise bir problem olmadığını ve Boşnak golcünün Pazartesi Türkiye'ye geleceğini belirtti. İlhan Cavcav, yeni sezonda kadroda düşünmedikleri Burhan Eşer'i bonservisiyle Eskişehirspor'a verdiklerini belirtirken, sezonu Antalyaspor'da kiralık olarak geçiren Mile Jedinak'ın yeni sezonda kadroda olacağını belirtti. Sezonun son haftasında Galatasaray ile oynadıkları maçın uzatma dakikalarında kırmızı kart gören ve
Gençlerbirliği'nin Fair-play liginde birinciliği kaybetmesine neden olan Kerem Şeras'ın hareketiyle ilgili olarak ise, "Kerem'in son yaptığı çok ayıp. Kırmızı kartı kasıtlı gördüğünü düşünüyorum. Kendisi sözleşmeye imza atmamıştı. Maçın bitmesine 30 saniye kala kırmızı kart gördü. Ayıp, günah. Daha 3 gün önce bütün alacakları ödemiştik. Onun yüzünden 200 bin dolar kaybettik" ifadelerini kullandı.
CAVCAV: GALATASARAY'IN PEKTEMEK İÇİN YAPTIĞI TEKLİFİ REDDETTİK
İlhan Cavcav, Mustafa Pektemek'in Galatasaray'a transferiyle ilgili bir soruya ise, "Mustafa'yı kesinlikle satmıyoruz. Galatasaray'dan Mustafa'ya karşılık 4 milyon Euro istedik. Onlar ise sadece futbolcu takası önerdi. Bizim takımımızda dengeler var. Oradan gelecek futbolcuların parasını nasıl ödeyeceğiz? Bu yüzden teklife olumsuz yanıt verdik" şeklinde cevap verdi. Konuşmaların ardından imzalar atıldı.
CAVCAV: AZİZ YILDIRIM'IN AÇIKLAMALARI ŞANSSIZLIK
İlhan Cavcav, kameraların olmadığı yerde Aziz Yıldırım'ın 'Tek büyük Fenerbahçe' sözlerinin hatırlatılması üzerine, "Açıklamayı şanssızlık olarak değerlendiriyorum. Fenerbahçe büyük bir kulüp olabilir ama böyle bir açıklama şanssızlıktır. Biz, maçlarda en büyük hasılatı Fenerbahçe maçlarında elde ediyoruz. Keşke her maç Fenerbahçe ile oynasak. Ben Aziz Yıldırım'ın bu açıklamayı diğer takımları küçümsemek için yaptığı sanmıyorum" ifadelerini kullandı.