Atletico Madrid 0-2 Sevilla

Atletico Madrid ile Sevilla, İspanya Kral Kupası finalinde Nou Camp Stadı'nda karşı karşıya geldi.

Mücadeleyi Sevilla 2-0 kazanarak kupayı müzesine götüren taraf oldu.

Karşılaşmada Sevilla'ya galibiyeti getiren golleri 4. dakikada Diego Capel ile 90+1. dakikada Jesus Navas kaydetti.

UEFA Kupası'nın sahibi Atletico Madrid ise sahadan mağlubiyetle ayrılarak 2009-2010 sezonunun ikinci kupasını müzesine götüremedi. Atletico Madrid İspanya Kral Kupası'nı 9 kez müzesine götürmüştü. Mücadeleyi 1-0 üstün tamamlayan Sevilla ise İspanya Kral Kupası'nın sahibi olurken, beşinci kez bu kupayı müzesine götürmüş oldu. Sevilla İspanya Kral Kupası'nı daha önce 1935, 1938, 1949 ve 2007 yıllarında müzesine götürmüştü.

CAPEL'DEN MÜKEMMEL GOL

Mücadelenin 4. dakikasında Diego Capel ile gelişen Sevilla atağında Capel'in pasında Jesus Navas, Atletico Madrid ceza sahası yayının biraz sağında top ile buluştu. Topla buluşan Navas kaleye şutunu çekti ve top Atletico Madrid defansından döndü. Dönen topa bekletmeden ceza sahası dışından sol ayağı ile çok sert ve düzgün bir vuruş yapan Diego Capel takımını karşılaşmada 1-0 öne geçirdi.

NEGREDO ZORU BAŞARDI

Karşılaşmanın 59. dakikasında gelişen Sevilla atağında ceza sahası içinde topla buluşan Kanoute harika bir topuk pası ile penaltı noktasına hareketlenen Negredo'ya pasını aktardı. Penaltı noktası üzerinde topla buluşan Negredo, yüzde yüzlük bu pozisyonu gol ile sonuçlandıramadı.

ORTALIK KARIŞTI!

Maçın 71. dakikasında Atletico Madrid'li Luis Perea'nın Diego Capel'e yaptığı sert müdahale sonrasında Sevilla yedek kulübesi sahaya girince mücadelede kısa bir gerginlik yaşandı. Her iki takımdanda bir kaç oyuncu birbiri ile tartışırken, araya giren diğer oyuncular ortalığı sakinleştirdiler ve bu tartışma kısa sürdü.

MADRID YÜKLENDİ, PALOP GEÇİT VERMEDİ!

Karşılaşmanın son dakikalarında Sevilla kalesine üst üste ataklar geliştiren Atletico Madrid takımı, Sevilla kalecisi Palop'u geçemedi. Karşılaşmanın 71. dakikasında Diego Forlan'ın harika volesini Sevilla kalecisi Palop aynı güzellikte kurtarırken, gelişen kanat ataklarında Palop sürekli kalesinden çıkarak Madrid ekibinin gol bulmasına izin vermedi.

SON SOZÜ NAVAS SÖYLEDİ

4 dakika uzatma süresi oynanan karşılaşmanın ilk uzatma dakikasında ani gelişen Sevilla atağında Jesus Navas, Atletico Madrid'li oyuncu Raul'den tupu kurtararak kaleci ile karşı karşıya kaldı. Atletico Madrid kalecisi De Gea'yı da oyundan düşüren Jesus Navas topu ağlara gönderdi ve maçın skorunu belirledi 2-0.

Takımların sahaya çıktığı ilk 11'ler şu şekilde;

Atletico Madrid: David De Gea; Tomas Ujfalusi, Luis Perea, Alvaro Dominguez, Antonio Lopez; Jose Antonio Reyes, Paulo Assuncao, Tiago, Simao Sabrosa; Diego Forlan, Sergio Aguero.

Sevilla: Andres Palop; Abdoulay Konko, Sebastien Squillaci, Julien Escude, Fernando Navarro; Jesus Navas, Didier Zokora, Renato, Diego Capel; Frederic Kanoute, Alvaro Negredo.