Kürekte Bahar Kupası Şişecam Çayırova'nın

Türkiye Kürek Federasyonu tarafından organize edilen ve Sapanca Kırkpınar'da gerçekleştirilen yılın ikinci kupa yarışı olan Bahar kupası yarışları bugün yapılan son yarışlarla sahibini buldu.

Sapanca Gölü Kırkpınar parkurunda yapılan yarışlara İstanbul, Ankara, Kocaeli'den; Anadolu Hisarı, Balıkadamlar Spor Kulübü, Boğaziçi Üniversitesi, Deniz Kuvvetleri Gücü, Fenerbahçe, Galatasaray, Gebze Yüksek Teknoloji, Koç Üniversitesi, Körfez Hereke Sümer Spor, Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Şişecam Çayırova, Tuzla Deniz Yıldızı ve Yıldız Kürek Spor kulüpleri katıldı.
Genel sıralamada 404 puan alan Şişecam Çayırova Kulübü kürekte yılın ikinci kupa yarışı olan Bahar Kupasını kazanmayı başardı. İki gün süren yarışlar sonucu, 1. Şişecam Çayırova 404 Puan, 2. Fenerbahçe 315 Puan 3. Galatasaray 289 Puan alırken, diğer takımlar ODTÜ 80 Puan, Anadolu Hisarı Kürek 68 Puan,Yıldız Kürek 56 Puan, Balıkadamlar Spor Kulübü 32 Puan, Boğaziçi Üniversitesi ve Anadolu Hisarı İdman 19 Puan ile Deniz Kuvvetleri Gücü 6 Puan aldı.
Bugün yarışlarda dereceye giren sporculara madalyaları Türkiye Kürek Federasyonu Başkanı İlhami İşseven, Türkiye Kürek Federasyonu Yönetim Kurulu Üyeleri ve Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer Kalkan tarafından verildi.
Sapanca Gölü'ndeki kürek heyecanı bu yarıştan sonrada hız kesmeden devam edecek. 07-09 Mayıs tarihleri arasında Gençler Türkiye Kupası, 21-23 Mayıs tarihleri arasında Büyükler Türkiye Kupası, 11-13 Haziran tarihleri arasında Büyükler Türkiye Şampiyonası ve 09-11 tarihleri arasında da Gençler Türkiye Şampiyonası yarışları da gene Sapanca Kırkpınar'da gerçekleştirilecek ve Gençler ve Büyükler kupaları sahiplerini bulacak.