Denizlispor, Gençlerbirliği'ni Puansız Gönderdi

Turkcell Süper Lig'den düşmeyi geçen hafta garantileyen Denizlispor, Gençlerbirliği'ni 2-0 mağlup etti.

Yaklaşık 3 bin taraftarın izlediği karşılaşmanın başından sonuna kadar etkili bir futbol sergileyen ev sahibi Denizlispor, 13. dakikada Bajic ve 23. dakikada Braga'nın attığı gollerle sahadan 2-0 galip ayrılırken, bu sezon kendi sahasında 3. galibiyetini aldı.
Denizlispor karşısında oynanan futboldan ve verilen mücadeleden memnun olmadığını ifade eden Gençlerbirliği Teknik Direktörü Thomas Doll, "Bugünkü mücadele takımımızın isteksiz olduğunu maçın başından sonuna kadar gördük. Sanki futbolcularım yaz tatiline çıkmış gibi bir oyun sergilediler. Sonuç itibariyle almış olduğumuz yenilgi normal. Böyle maçların olmaması gereken maçlar. İşimizi yapıyoruz ve bunu yaparken en iyi şekilde yapmamız gerekiyor. Ama bugün arkadaşlarımız bazı yerlerde üstlerine düşen görevi
yerine getiremediler. Futbol 11 kişi oynanıyor. Sahada 2-3 kişinin mücadele etmesi yeterli değil. Normal şartlarda futbol mücadelesinde puan almak için çıkılıyor. Ama bugün bakıldığında bazı futbolcuların akıllarının tatilde olduğunu gördük. Eğer tatilde olmak istiyorlarsa, bugünden itibaren tatilde olabilirler" dedi.
Bazı futbolcularının haftalardır süren sakatlıkları olduğunu belirten Doll, "Şans bulamayan oyuncularımız da vardı ama verilen şanslarını iyi değerlendiremediler. Denizlispor'a bakıldığında ligden düşmüş oldukları halde, gelecek yıl süper ligde yer bulma adına kendilerine hırpaladılar. İkili mücadeleye girdiler. Demek ki onlar ödevlerini daha iyi yaptılar biz yapamadık. Sonuç itibariyle futbolcularım yaz tatiline girmişlerse, bundan sonra da yaz tatilinde olduklarını anlayacaklardır" diye konuştu.
Denizlispor Teknik Direktörü Hakan Kutlu, maç boyunca üzerinde bulunan eşofmanın Ankaragücü'nün renkleri olan sarı lacivert renkleri taşıması ile ilgili bir basın mensubunun sorusuna tepki göstererek, "Tribünler Ankaragücü forması giymiş diyorlar. Ben salak mıyım Ankaragücü forması giyecek. Beni geçin, bir insanın salak olması gerekir. Şuradan bir adam getirsen, Denizlispor maçına çıkarken sarı lacivert giydiremezsin, ben de giymem" diye konuştu.
Gençlerbirliği maçında üstün bir futbol oynadıklarını belirten Hakan Kutlu, "Yakaladığımız gol pozisyonlarından sadece ikisini değerlendirebildik. Biz daha önce kaybettiğimiz maçlarda da rakiplerimizden üstün oynadık. Ama girdiğimiz gol pozisyonlarını değerlendiremiyorduk. Futbolcu arkadaşlarım emekleriyle sonuna kadar mücadele ettiler. Ligde kalmayı başarmak istiyorduk ama yapamadık. Takımdaki oyuncuların bir çok sıkıntısı var. Ama biz bunları kamuoyu ile paylaşmadık. Yine de paylaşmayacağız çünkü
kendimizi kurtarmak adına bir şey söylemeyeceğim. Ancak bu takım bir başkan ve yönetimin üzerine kalmış. Diğer takımlar belediye destekli. Şehrin çok büyük maddi destek gördüğü takımlarla yarıştık. Bizim devre arasında yaptığımız transferlerle, diğer takımların yaptığı transferler çok farklı. Denizlispor başkan ve yönetim dışında dışarıdan destek görmeyen bir takım. Bu sıkıntılara rağmen mücadele eden futbolculara teşekkür ediyorum. Sonuna kadar mücadele ettiler ama yapamadık" şeklinde konuştu.
Sezon sonunda Denizlispor'dan ayrılacağını belirten Hakan Kutlu, "Ben göreve devam etmeyeceğimi 3 hafta önce yönetime söylemiştim. Sezon sonunda bırakacağım. Sezon sonuna kadar görevimin başındayım ama farklı bir fikir gelmediği sürece Denizlispor'dan ayrılacağım. Denizlispor Süper Lige yakışan bir takım" dedi.
Gençlerbirliği'nin futbolcusu Alpaslan, hava şartları ve zeminin çok güzel olduğu bir maç oynadıklarını belirterek, "Maça iyi başlayamadık. Ligdeki rahat durumumuz bunda etkili olabilir. Ancak bu bahane olmamalı. İyi oynadığımızı da söylemek mümkün değil. Denizlispor'u tebrik ediyorum. Çok iyi oynadılar" ifadelerini kullandı.
Denizlisporlu futbolcu Ahmet Cebe, geçen hafta ligden düşmelerine rağmen iyi mücadele ettiklerini belirterek, "Gençlerbirliği maçında iyi oynadık. Hem maddi olarak, hem de kendimiz için sahada mücadele ettik. İnşallah son 2 maçı 6 puanla kapatırız" açıklamasında bulundu.
Hafta içinde profesyonel olan ve 17 yaşında A Takımla ilk maçına çıkan Erhan ise, kendisine güvenenlere teşekkür ederek, "Denizlispor altyapısından yetiştim ve A takıma çıkmayı başardım. Hocam bana bu maçta şans verdi ve ben onu mahcup etmemeye çalıştım. Bunu da başardım. Elimden geldiğince bu formayı bırakmayacağım" dedi.
Denizlispor'un tecrübeli futbolcusu Çağlar ise yenildikleri maçlarda bile iyi oynadıklarını ifade ederek, "Rakiplerimize üstünlük sağlıyorduk ancak bunu skora yansıtamıyorduk. Ancak bugün iyi futbolu skora da yansıttık ve galip geldik. Sezonu en iyi şekilde bitirmek istiyoruz" diye konuştu.
Galatasaray'ın kendisini transfer etmek istemesiyle ilgili soruları da cevaplandıran Çağlar, "Şu anda henüz sezon devam ediyor. Sözleşmem devam ettiği için böyle şeylerle ilgilenmiyorum. Böyle teklifler varsa bunlar kulüp başkanımıza geliyordur. Başkanımız da gerekli görüşmeyi yapıyordur ve zamanı gelince gerekli açıklamayı yapar. İki kulüp arasında bir görüşme olduğunu ben de duydum ama kesin bir şey bilmiyorum. Pek de girmek istemiyorum. Ben Denizlispor'un futbolcusuyum. O yüzden böyle şeylere girmek
istemiyorum. Zamanı gelince gerekli şeyler açıklanır" ifadelerini kullandı.