Beşiktaş'ta 4 yabancı yıldızı gönderme kararı alındı

Beşiktaş'ta 'köklü değişim' için geri sayım başladı.. Önümüzdeki sezon genç bir kadroyla şampiyonluk mücadelesi vermek istediğini hemen hemen her fırsatta dile getiren teknik direktör Mustafa Denizli, önceki gün Naile Sultan Yalısı'ndaki evinde başkan Yıldırım Demirören ve asbaşkan Serdal Adalı ile biraraya geldi.

  Transfer konusunun yanı sıra kulü ; bü ; n mali yapısını da masaya yatıran bu 3 ' lü ; , uzun sü ; ren gö ; rü ; şmede radikal kararlar aldı .

' BORÇ ; LAR Ö ; DENSİN '


YABANCI yıldızların takıma yeteri kadar katkı yapamadığını sö ; yleyen tecrü ; beli hoca , bazı isimleri gö ; nderip maliyeti daha dü ; şü ; k bir kadro kurmak niyetinde . Başkana Tello , Fink , Zapotocny ve Gordon ile yolların ayrılması yö ; nü ; nde bir rapor sunan başarılı teknik adam ayrıca bu isimlerden gelecek olan bonservis ü ; cretiyle de kadrodaki yıldızların kulü ; pten olan alacaklarını ö ; denmesini istedi .

HOCALARININ teklifine yeşil ışık yakan 2 ' li gö ; zden ç ; ıkartılan yıldızların menajerlerini de İstanbul ' a ç ; ağırdı . Bursa ' nın istediği Zapotocny ' e 2 milyon , S . Graz ' ın listesinde olan Gordon ' a ise 450 bin Euro bonservis fiyatı biç ; ilirken , Fink ' e de Almanya ' dan bir talip ç ; ıkması bekleniyor . Tello konusu ise biraz karışık . . 33 ' den 28 kişiye inecek Şili Milli Takımı aday kadrosuna ç ; ağrılan usta solağın , Dü ; nya Kupası ' nda boy gö ; sterememesi durumunda Tü ; rkiye ' den bir takımla anlaşması bekleniyor . Ancak Afrika ' da Şili forması giymesi halinde ise yü ; ksek bir bonservis bedeki karşılığında Portekiz ' den bir takıma imza atabilir .

BU sayede siyah-beyazlıların kasasına girecek olan paranın bir kısmıyla futbolcularına ö ; deme yapacak olan yö ; netim , uzun sü ; redir hayâ ; lini kurdukları İnterli Quaresma iç ; in de yeniden nabız yoklamaya başlayacak .

FERRARİ DE İSTENMİYOR

BU kritik zirvede belirlenen 4 ithal yıldızın dışında Matteo Ferrari konusu ü ; zerinde de uzun uzun duruldu . Mustafa hocanın İtalyan futbolcuyu da gö ; ndermek istediği ö ; ğrenilirken , Adalı ve Demirö ; ren bu karara karşı ç ; ıktı . Başarılı stoperin yıllık 2 . 5 milyon Euro aldığını ve yollanmasının kulü ; bü ; n kasasına ağır bir kü ; lfet olacağını belirten ikili , Denizli ' yi ikna etmeyi başardı .

İSTİKRAR

Kartal ' da , istatistiklere gö ; re en verimli oyuncular yabancılar oldu . Sivok 2712 dakika sahada kalarak Beşiktaş ' ta en fazla ç ; ok forma giyen futbolcu olurken Fink 2473 , Ernst ise 2329 dakika Denizli ' den şans buldu .

Kaynak : Vatan