Karşıyaka- Altay Golsüz Berabere Kaldı

Bank Asya 1. Lig Yükselme Grubu'nun ilk maçında Altay ile Karşıyaka golsüz berabere kaldı.

Maçın ardından basın toplantısı düzenleyen Karşıyaka Teknik Direktörü Erdoğan Arıca, Altay karşısında son vuruşlarda etkili olamadıklarını söyledi. Sahaya kazanmak için çıktıklarını belirten Arıca, "Böyle turnuvada kazanamazsan, kaybetmeyeceksin. Özellikle ilk yarı iki takım da pozisyon üretme çabası içindeydi. Biz pozisyon ürettik ama sonuca gidemedik. Son vuruşlarda ve son paslarda etkili değildik. İlk yarı bir pozisyon verdik. İkinci yarı biraz yorulduk. Müsabaka orta saha mücadelesi şeklinde geçti.
İki takım için de gergin ve stresli bir karşılaşmaydı. Artık önümüzdeki maçı düşüneceğiz. Mutlaka kazanmamız lazım. Takımımıza güveniyoruz, Konyaspor maçını kazanacak güçteler. Vizyonu olan bir kulübüz ve kitlemiz de var. Süper Lig'e yükselmeyi başaracağız. İlk maç istediğimiz gibi olmadı, ama önümüzdeki maçta daha sakin ve güvenli oynayacaklardır. İlk maçını kazanan Konyaspor'un avantajlı olduğunu, ancak Konyaspor'u yenerek avantajlı konuma geleceğiz" dedi.
Karşıyakalı futbolcu Mutlu Kızıltan ise kazanamadıkları için üzgün olduğunu ve son maça kadar Süper Lig iddiamızı sürdürmek istediklerini söyledi.
Altay Teknik Direktörü Güvenç Kurtar da maçın çok gergin, stresli geçeceğini tahmin ettiklerini, bu yüzden iki takımın da temkinli oynadığını ifade ederek, "Gol bulmak için çaba gösterdik. İlk yarıda Musa Sinan ile karşı karşıya bulduğumuz bir pozisyon vardı. İkinci yarıda da yarım pozisyonumuz var. Karşıyaka'nın ise fazla pozisyonu yok. Eksiklerimiz var. Futbolcularla 5 antrenman yaptık. Oyuncularım ikinci yarı çok iyi şeyler yaptılar. Önümüzdeki maç çok daha iyi oynarız. Buradan çıkan takım biz oluruz.
Perşembe Adanaspor maçı var. O maçı alırsak, Konyaspor ile final oynarız diye düşünüyoruz" diye konuştu.