Hacısalihoğlu: Trabzonspor Onuru Ve Gururu İle Mücadele Etti

Trabzonspor Asbaşkanı Hayrettin Hacısalihoğlu, Trabzonspor'un onuruyla, gururuyla belki de maddi menfaatlerinin tersine olmasına rağmen çıkıp Fenerbahçe karşısında başarıyla mücadele etiğini belirterek, "Trabzonspor'a söylenmemesi gereken sözleri söyleyenlere bu maçın sonucu iyi bir cevap olmuştur" dedi

Trabzonspor Asbaşkanı Hayrettin Hacısalihoğlu, Trabzonspor'un onuruyla, gururuyla belki de maddi menfaatlerinin tersine olmasına rağmen çıkıp Fenerbahçe karşısında başarıyla mücadele etiğini belirterek, "Trabzonspor'a söylenmemesi gereken sözleri söyleyenlere bu maçın sonucu iyi bir cevap olmuştur" dedi.
Turkcell Süper Lig'in son haftasında ezeli rakibi Fenerbahçe ile deplasmanda 1-1 berabere kalarak rakibini şampiyonluktan eden Trabzonspor kafilesi Trabzon'a döndü. Şenol Güneş'in yer almadığı ve Tolga Zengin ile Barış Memiş'in bulunduğu kafilede Asbaşkan Hayrettin Hacısalihoğlu da Trabzon'a döndü. Havaalanında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Hacısalihoğlu, şampiyonluk yarışının sonuna geldikleri dönemde hangi takımın şampiyon olacağıyla ilgilenmediklerini dile getirdiklerini belirterek,
"Şampiyonluk yarışının son dönemlerinde kimin şampiyon olup-olmayacağıyla ilgilenmediğimizi sürekli söyledik. Hangi kulübün şampiyon olacağını hangi kulübün daha başarılı olacağı bizi hiç ilgilendirmediğini kendi işimize baktığımızı defalarca söylememize rağmen maalesef basında Trabzonspor ile hiç bağdaşmayan Trabzonspor'a yakışmayan Trabzonspor'a söylenmemesi gereken laflar telaffuz edildi. Hatta bir tanesi de bakan olmak üzere bir çok kişi tarafından gündeme getirildi. Trabzonspor onuru ile gururu ile
belki maddi menfaatlerinin de tersinde olmasına rağmen çıkıp başarı ile oynadı sonucunda da berabere kaldı. Bizim için Fenerbahçe kulübü çok önemli çok özel bir kulüptür. Bursaspor kulübü de çok özeldir. Sonuç olarak Trabzonspor kulübünü kimin şampiyon olacağı hiç ilgilendirmiyor. Kendi durumu ilgilendiriyor. Bu maçı da bana göre başarı ile tamamladı. Biz her maçı galibiyet ile tamamlamayı arzuluyoruz. Bu maçta beraberlik alabildik. Bu sezon kupa şampiyon olduk ve ligi de 5. sırada tamamladık" dedi.
Trabzonspor'un her maça kazanmak için çıktığını her yerde ispat ettiğini belirten Hacısalihoğlu, "Trabzon ile ilgili söylenmemesi gereken sözlere çok üzüldük. Bunların hepsine de bu maçın neticesi bir cevap olmuştur. Umarım bu tür yakışıksız sözler söyleyenler mahcup olmuştur'' diye konuştu.
"Bursaspor'a şampiyonluğu hayırlı olsun" diyen Hacısalihoğlu sözlerine şöyle devam etti:
"Bursaspor şampiyon olmuş, Fenerbahçe olmuş hiç fark etmiyor. Bizi ligdeki durumumuz ilgilendirir"
"TRANSFER ÇALIŞMALARINI 2-3 KOLDAN YÜRÜTÜYORUZ"
Hayrettin Hacısalihoğlu, kulüp başkanı Sadri Şener'in "Bu hafta 3 transfer bitebilir" sözleri üzerine ise şunları söyledi:
"Başkan sağ olsun hem yönetime hem kulüp personeline şevk, hız veriyor. Bizden çok önde gidiyor. Transferle ilgili biraz aceleci yapısı var. Bu da kulübe ivme kazandırıyor. Birçok konuyu hızlı, aceleci çözüyoruz. Çözmek için hız ve şevk veriyor. Transfer çalışmaları ligler devam ederken başlamıştı. Şimdi belirlenen isimler konusunda görüşmelere başlayacağız. 2-3 koldan bunları yürüteceğiz. Bir bakarsınız 1 hafta içinde çözümlenir, bir bakarsınız uzayabilir. Zaten az sayıda oyuncu alacağız. Bu konulardaki
kararı başta başkanımız olmak üzere Teknik Direktörümüz Şenol Güneş, futbol danışmanızı Özkan Sümer, Ahmet Suat Özyazıcı ve bir kaç yönetici arkadaşımız birlikte yürütecekler."
VEDERSON KONUSU
Trabzonspor Asbaşkanı Hayrettin Hacısalihoğlu, Fenerbahçe ile sözleşmesi sona eren Vederson'un, Trabzonspor'un ihtiyacı olan mevkide oynayan oyunculardan biri olduğunu belirterek, "Şartları uygun olursa Trabzonspor alabilir. Gündeme geldiği için söylüyorum. O mevkide belki belirlenen 10 tane oyuncu var. Vederson da bunlardan biri. Fenerbahçe'nin bu konudaki tavrı da önemli. Şayet onlar, 'Biz bu oyuncumuzun sözleşmesini uzatmak istiyoruz' derlerse biz Aziz Bey'i üzecek bir transfer faaliyeti yapmayız.
Çünkü daha önceki transfer döneminde kendisiyle görüşerek bizim talip olduğumuz oyunculara kendilerinin talip olmamasını rica etmiştik. O da birçok kez sağ olsun buna riayet etmişti. Biz de onu üzecek transfer faaliyeti içinde bulunmayız" şeklinde konuştu.
"SONG'UN DURUMU BELİRSİZ"
Fenerbahçe maçında forma giymeyen, Trabzonspor ile sözleşmesi sona eren Song konusunda bir değerlendirme yapılacağını belirten Hacısalihoğlu, "Song konusunda ön bir değerlendirme yapıldı. Bu konuda nihai kararı teknik direktörümüz Şenol Güneş verecektir. Görüşülen birkaç oyuncu var. Bu oyuncularla yapılacak olan görüşmelerden sonra Song ile görüşme yapılabilir ya da kendisine teşekkür edilerek, yaptığı hizmetlerden dolayı yollar ayrılır" dedi.
İSTANBUL'DAKİ TOPLANTI
Trabzonspor Başkanı Sadri Şener'in isteği doğrultusunda İstanbul'da yönetim kurulu olarak toplandıklarını belirten Hacısalihoğlu, "Basında yazılan çizilen bazı şeylerle ilgili değerlendirmeler yapıldı. Başkan bu konuda görüşlerini söyledi. Herkes kendi istediğini taleplerini söyledi. Sonuçta değerlendirmeler yapıldı. Özel bir durum yok" şeklinde konuştu.
Öte yandan Trabzonspor, Fenerbahçe maçının ardından tatile çıktı. Bordo-mavili takımın 27 Haziran'a kadar izinli oldukları belirtildi.
(GÖK-ERS-ERS-S)