Galatasaray Süper Lig'i üçüncü sırada tamamladı

Galatasaray, Turkcell Süper Lig'in son haftasında deplasmanda Gençlerbirliği'ne 2-1 yenilmesine rağmen, Bursaspor'un da Beşiktaş'ı aynı skorla yenmesi sonucu ligi 3. sırada tamamladı.

Karşılaşmanın ardından açıklamalarda bulunan Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav, hakkettikleri bir galibiyet aldıklarını söyledi. İlhan Cavcav, Bursaspor'un şampiyonluğuna ise çok sevindiklerini sözlerine ekledi.

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Thomas Doll, rahat bir sezonu tamamladıklarını belirterek, "Sezonu 47 puanla tamamladık. Sezon başında kimse bunu tahmin etmezdi. Kendi evimizde üstümüzdeki takımların hiçbirine yenilmedik. Rahat bir sezonu geride bıraktık. Aramızdan ayrılacaklar var. Bugün çok iyi oynadılar. Bütün oyuncularımızı kucaklıyoruz" dedi.

Doll, Bursaspor'un şampiyonluğuyla ilgili olarak ise "Buradan bütün komplimanları Bursaspor'a göndermek istiyoruz. Bursaspor hakkettiği bir şampiyonluğu kazandı. Sezon başında bunu kimse tahmin edemezdi. Fenerbahçe'nin büyük avantajı vardı ama bunu değerlendiremedi. Bursaspor'u tebrik ediyoruz" dedi.

Galatasaray Teknik Direktörü Frank Rijkaard, sezonun kısa bir değerlendirmesini yaparak, "Sezona çok iyi başladık. Büyük beklentiler vardı. Önemli sakatlıklar yaşadık. Sezonun ikinci yarısında iyi mücadele ettik ama mücadelenin üzerine fazla bir şey koyamadık. Sezonun sonuna doğru futbolcularım iyice yorulmuşlardı. Bu yüzden ligi 3. bitirmek için çok önemliydi. Ligin geneline bakınca çok basit goller yediğimizi ve gol yollarında sıkıntı yaşadığımızı görüyoruz" diye konuştu.

Rijkaard, Bursaspor'un şampiyonluğu ile ilgili olarak, "Bursaspor hakkettiği bir şampiyonluğu kazandı. Çok güçlü bir mantalite ile baskılara yenilmeden bunu başardılar. Gelecek sezon Bursaspor için daha zor olacak. Şampiyon bir takımdan beklentiler daha da artacaktır" ifadelerini kullandı.

Rijkaard bir soru üzerine Milan takımından teklif almadığını ve gelecek sezon da Galatasaray'ın başında kalarak başarılı olmak istediğini söyledi. Hollandalı teknik adam, gelecek sezon yapılacak transferlerle ilgili olarak, "Transferleri yönetimimizle yapacağımız görüşmeler sonunda yapacağız. Transfere çok para harcamayacağız. Çok futbolcu almak yerine nokta transferler yapmak istiyoruz. Takımı için savaşan ve takım ruhunu ortaya koyan futbolcuları tercih edeceğiz. Defansa, orta sahaya ve hücuma takviye yapmayı planlıyoruz. Amacımız ilk 11'deki futbolcunun yerine giren oyuncunun da aynı randımanı verebildiği bir takım oluşturabilmek" diye konuştu.

Rijkaard, takım kaptanı Arda Turan'ın geleceğiyle ilgili bir soruya ise "Arda'nın şu anda Galatasaray'ı bırakmasını doğru bulmuyorum. Genç bir futbolcu. Galatasaray'da başarılar yaşadıktan sonra transfer olması gerektiğini düşünüyorum. Arda bu sezondan birçok ders çıkaracaktır. Takım kaptanı olarak çok baskının altında kaldı. Ama bunları bir daha yaşamayacaktır. Bunlar benim kişisel düşüncem ama gitmek isteyen bir futbolcuya da bir şey diyemem" şeklinde cevap verdi.

Rijkaard, yine bir soru üzerine Givoni Dos Santos'un durumunun netlik kazanmadığını Guti ile ilgili çıkan haberlerin ise gerçeği yansıtmadığını sözlerine ekledi.

Galatasaray'ın milli stoperi Gökhan Zan ise, istedikleri gibi gitmeyen bir ligde 3. olmanın bir teselli olduğunu belirterek, bu sezondan dersler çıkararak gelecek sezon başarılı olmak istediklerini söyledi.