Diyarbakır Şokta

Diyarbakırspor'un Turkcell Süper Lig'den düşmesinin ardından, kentin ikinci ligdeki temsilcisi Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin 3. Lig'e düşmesi kentte büyük üzüntü meydana getirdi.

2. Lig serüveni 3 sezon süren Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin de (DİSKİspor) ligden düşmesiyle birlikte Diyarbakır'ın ikinci kalesi de düşmüş oldu. Malatya deplasmanında farklı gelmesine karşın ligin başarılı takımı Tarsus İdmanyurdu'nun sahasında Elazığspor'a yenilmesi Diyarbakır Büyükşehir Belediyesini 3. Lig'e itti.
Diyarbakır futbolda kara bir sezon yaşadı. Önce, geçen sezon 3 yıllık özleme son vererek Süper Lig'e çıkan Diyarbakırspor bu ligde tutunamayarak düştü. Diyarbakırlılar ikinci acıyı Büyükşehir Belediyespor'la yaşadı. 2005-2006 sezonunda 5 yıl içerisinde Süper Lig'e yükselme parolasıyla yapılanarak yola çıkan Büyükşehir Belediyespor 2006-2007'de ilk hedefe ulaşarak 2.Lig'e çıkmıştı. Bu ligdeki ilk yılında 2007-2008 sezonunda kupada gruplara kalma başarısını gösteren takım, ligde ise son haftada kümede
kalmayı başarmıştı. Geçen sezon tarihinde ilk kez 2. Lig'de Yükselme Grubu'na kalmayı başaran Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ancak galibiyet alamadan bu grubu tamamlayan tek takım olarak maçları noktalamıştı.
(MG-ERS-ERS-S)