Bursa Sabaha Kadar Çılgınca Eğlendi

Bursa 47 yıl sonra gelen şampiyonluğu sabahlara kadar çılgınca eğlenerek kutladı

  Bursa 47 yıl sonra gelen şampiyonluğu sabahlara kadar çılgınca eğlenerek kutladı . Ana caddeler ve bulvarlarda araçlar güçlükle yol alırken , her yaştan Bursalı sabahın ilk ışıklarına kadar halay çekip göbek attı . Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ' nin talimatıyla Tophane ' deki tarihi toplardan zafer nişanesi olarak 21 pare top atışı yapıldı .
Caddelerde yeşil beyaz bayrakları yayıp , timsah yürüyüşü yapanlar , meşale yakanlar sevinçten ne yapacaklarını şaşırdılar . Maçtan sonra hatıra olsun diye stadyumun koltuklarını söküp götüren taraftarlardan köpeklerine forma giydirip gezdirenlere kadar yüzlerce ilginç kutlama yapıldı . Bursaspor taraftarlarının maçın bitimine 5 dakika kala tekbir getirerek şampiyonluğu beklemeleri , maç sonrasındaki kutlamalarda mehter marşlarının yüksek sesle çalınarak caddelerin inletilmesi , Anadolu ruhuna uygun kutlamalar
oldu .
Bursa ' ya şampiyonluğun gelmesinde büyük katkısı olan Trabzonspor da unutulmadı . Bursa ' da 61 plakalı araçları ile Trabzonlular da şampiyonluk kutlamalarına katıldı , borda mavili taraftarlarla yeşil beyazlılar kol kola kutlama yaptı . Şehrin bütün ana arterleri hem miting alanına döndü , hem de muhteşem şovlara büründü . Kamyonetlerin üzerine doluşan yüzlerce kişi , caddelerde şampiyonluk turu attı .
Sadece Bursa ' dan değil , çevre il ve ilçelerden ailece maç için gelip kutlamalara katılanlar da oldu . 3 milyon nüfuslu şehrin 2 milyonu sokaklardaydı . Cumhuriyet Meydanı ' nda on binlerce kişi Atatürk anıtı etrafında çılgınlar gibi eğlendi . Eğlence o kadar hareketli hale geldi ki , haber ajansları ve yerel televizyonların canlı yayın yapan araçları taraftarlar tarafından işgal edildi . Araçların içine giren , üstüne çıkan taraftarlar , antenlerin ve yayın sistemlerinin kırılmasına sebep oldu .
Gece eğlence mekanlarının büyük kısmı sabaha kadar açık kaldı . Sokaklarda havai fişekler ve maytaplar gece saat 04 . 00 ' e kadar yakıldı . Polislerin tam kadro çalıştığı gecede kundaklama ve talan hadisesi yaşanmadı . Kutlamalar sırasında bazı taraftarların baygınlık geçirmeleri dikkati çekti .
Hınca hınç insan dolan araçlar aşırı yükten dolayı fren ve debriyaj balataları sıyırdı . Caddelerde kesif balata kokusu ve havai fişek dumanı hakimdi . Gecede en renkli kareleri ise köpeklerine yeşil beyaz forma giydirip sokağa çıkanlar oldu . Pınar ve Serkan Azar çifti , eski futbolcu Frisinanun adını verdikleri Golden cinsi köpekleri ile sabahlara kadar Bursa sokaklarında gezdi . Eskişehir , Bandırma , Yalova ' dan Bursaspor maçına gelip şampiyonluk kutlamalarına katılanlar oldu .
Maçtan sonra Bursasporluların ana tartışma konusu , Şampiyonlar Ligi maçlarını hangi stadyumda oynayacaklarını konuşmak oldu . " Anadolu artık İstanbul saltanatına son verdi . Anadolu dayanışması ile şampiyon Bursa ' dan çıktı " yorumları yapılırken , " Trabzonspor ' un 1995 yılında Fenerbahçe ' nin kendilerini şampiyonluktan etmesinin hesabını sorduk " açıklamaları Trabzonlu taraftarların Bursa ' daki kutlamalarında ana gündem maddesiydi .