Sıcaktan Bunalan 10 Bin Taraftarı İtfaiye Serinletti

Adana'da hava sıcaklığının 35 dereceye, nemin ise yüzde 50'lere çıkması vatandaşları bunalttı

Adana'da hava sıcaklığının 35 dereceye, nemin ise yüzde 50'lere çıkması vatandaşları bunalttı. Adana Demirspor ile Belediye Vanspor arasında oynan maçta ise takımlarını 90 dakika sıcağa rağmen destekleyen taraftarlar maçın ilk yarısının bitimine az bir süre kala "Yangın var yangın var biz yanıyoruz" şarkısıyla itfaiyeyi çağırıp serinlemek istedi. İtfaiye ise ilk yarı arasında taraftarları hortumuyla serinletti.
TFF 2. Lig 4. Klasman Grubu'nda ekstra Play-off'a çıkmayı garantileyen Adana Demirspor, kendi sahasında Belediye Vanspor'a 3-1 mağlup oldu. 5 Ocak Stadı'nda saat 15.30'da başlayan maç sıcak bir havada oynandı. Hava sıcaklığının 35 derece olduğu ve nemin yüzde 50'leri geçtiği havada oynanan maçta futbolculardan çok onları desteklemeye gelen yaklaşık 10 bin seyirci bunaltıcı sıcaktan çok etkilendi. 90 dakika hiç susmadan takımını destekleyen Şimşekler Grubu maçın ilk yarısının bitimine az bir süre sıcağa
dayanamayarak itfaiyeden serinlemek için yardım istedi. Taraftarlar, sıcaktan kurtulmak için "itfaiye bizi sula" diye hep bir ağızdan bağırdılar. İtfaiye bu sloganı dikkate almayınca bu kez taraftarlar "Taraftar yanıyor, serinlet bizi itfaiye" diye hep bir ağızdan bağırdı. Ancak itfaiye bu kez de taraftarın yangın sesine kulak vermedi. Ancak taraftar serinlemeyi kafaya koymuştu. Serinlemek için taraftar bu kez de "Yangın var, yangın var biz yanıyoruz" şarkısını hep bir ağızdan söyledi. Kısa süre sonra da
maçın ilk yarısı bitti. Maçın ilk yarısının bitimiyle Adana Büyükşehir Belediyesi'ne ait itfaiye ekipleri aracın üzerine çıkarak taraftarlara hortumla su tuttu. Bütün tribünleri dolaşan itfaiye sıcaktan bunalan 10 bin taraftarı serinletti. Bazı taraftarlar üstlerini soyunarak tel örgülerin üzerine çıkarak daha fazla serinlemek için hortumun önüne geçti. İtfaiyenin taraftarı serinletmesi üzerine taraftarlar sustu.
Adana Demirspor taraftarı geçen yıl Eylül ayında İtalyan Seri A takımlarından Livorno ile oyanan dostluk maçında da hep bir ağızdan serinlemek için itfaiyiye çağırmış, itfaiye de taraftarları serinletmişti.