Mevlüt Erdinç 1 Yıl Daha Paris'te

Paris-Türk Turizm ve Tanıtma Ofisi, Türk Futbolcu Mevlüt Erdinç'in oynadığı Paris Saint Germain (PSG) takımına sponsor oldu.

Fransız futbol takımlarının Antalya'da kamp yapmalarını sağlamak için Paris Türk Turizm ve Tanıtma Ofisi Türk Futbolcu Mevlut Erdinç'in oynadığı PSG takımına 1 maçlık sponsor oldu. Montpellier takımı ile kendi sahasında oynadıkları maçtaki takımın tek golünü atan Mevlüt, sahaya Türkiye logolu forma ile çıktı. PSG - Montpellier karşılaşması sonrası, Parc des Prences Stadyumu'nun protokol salonunda, sponsor firmalar için hazırlanan resepsiyona gelen Mevlüt Erdinç burada hayranlarına forma ve resimlerini
imzaladı. Genç oyuncunun Montpellier ile yaptıkları maçı izlemeye gelenler arasında, annesi, ağabeyi ve kız kardeşleri de vardı. Mevlüt Erdinç'in annesi, "Oğlumun oynadığı maçları mümkün mertebe izlemek istiyorum. Ama bizler uzakta oturduğumuz için bu sık sık olmuyor" dedi.
Mevlüt için devamlı dua ettiğini söyleyen anne Erdinç, Türkiye'de bir takıma transfer olmasını ister misiniz sorusuna, "Seve seve isterim, gurur duyarım. Zaten Türk Milli Takımı'nda oynadığı için en büyük gurur kaynağımız oldu" diye yanıt verdi.
Erdinç'in annesi, Türkiye'de hangi takımda oynamasını istediği sorulunca da, "Türkiye'de hangi takımda oynarsa oynasın, bu bize onur verir" diye konuştu ve Mevlüt'ün bir yıl daha PSG'de kalacağını ekledi.
Mevlüt'ün futbolcu olmasından çok memnun olduğunu söyleyen genç futbolcunun annesi, Fransa'nın küçük bir kasabasında dünyaya gelen oğluyla, burada yaşayan Türkler ve Fransızlar'ın gurur duyduğunu belirtti. Mevlüt'ün kız kardeşi Songül Erdinç ise, "Bizim kadar Fransa'daki Türk toplumunun gururu ve biz bu durumdan çok memnunuz" şeklinde konuşurken, ağabeyi Ramazan Erdinç, kardeşinin Türkiye'deki 3 büyük takımın transfer listesinde olduğunu açıkladı.
Songül Erdinç, Mevlüt'ün kime gideceği yönündeki soruyu da, "Parayı veren düdüğü çalar" şeklinde cevaplandırdı.
PSG-Montpellier maçına özel olarak davet edilen Türkiye'nin Paris Büyükelçisi Tahsin Burcuoğlu maçı PSG başkanı ile birlikte izledi. Büyükelçi Burcuoğlu, sponsor kuruluş adına verilen resepsiyonda, Mevlüt Erdinç'i Montpellier'e attığı golden dolayı kutladı ve Paris'e geldiğinden beri dördüncü kez kendisinin maçını izlediğini belirtti. Sohbet esnasında Mevlüt bir kaç gün içinde el bileğinden ameliyat olacağını ve bu sezonun son maçını oynadığını söyledi. Erdinç, Büyükelçi Burcuoğlu'na isminin yazılı
olduğu ve arkasında Türkiye logosu bulunan formasını imzalayıp takdim etti. Mevlüt Erdinç'e, sol elinin bileğine taktığı ay yıldızlı bilekliğin anlamı sorulduğunda "Bana uğur getiriyor. Takmaktan son derece memnun ve huzurluyum" diye yanıtladı.
Büyükelçi Burcuoğlu, Erdinç'in Fransa kupasını kazandıkları zaman kupayı kaldırdığında ay yıldızlı bilekliğin yine bileğinde olduğunu belirtti. Genç oyuncu Mevlüt, Parc des Princes Stadı'ndan yanında annesi kız kardeşleri ve ağabeyi ile birlikte ayrıldı.