İnter mutlu sona ulaştı

Sıena'yı 1-0 mağlup eden İnter İtalya Ligi'nde şampiyonluğunu ilan etti.

İtalya Ligi Serie A'da Siena'yı deplasmanda 1-0 mağlup eden Inter, üst üste 5. toplamda ise 18. İtalya Ligi Şampiyonluğu'nu elde etti.

Serie A'da son haftaya, Roma'nın 2 puan önünde giren Inter, küme düşmesi çok önceden kesinleşen Siena ile deplasmanda şampiyonluk için karşı karşıya geldi. Şampiyonluk için Milano ekibinin puan kaybetmesini bekleyen Roma ise deplasmanda Chievo ile karşı karşıya geldi. Son 4 yıldır şampiyonluğu kimseye bırakmayan Inter, ilk yarısı 0-0 biten maçta rakibini 1-0 yenerek üst üste 5. toplamda ise 18. şampiyonluğuna ulaştı.

İlk yarıda Balotelli ile etkili olmaya çalışan Inter, bir türlü aradığı gole ulaşamadı. İkinci yarıda teknik direktör Mourinho maça müdahele etti ve Motta'yı çıkartıp yerine 4. forvet olan Pandev'i soktu.

Maçın 57. dakikasında sahneye Arjantinliler çıktı. Topu sol kanatta kontrol eden Zanetti mükemmel hareketlerle ceza sahasına kadar topu getirdi, güzel pasında topla buluşan Diego Milito, ayağının dışıyla topu ağlara yolladı ve takımına belki de şampiyonluğu getirdi. Golün mükemmel asistini yapan Zanetti ise kendisini Dünya Kupası kadrosuna almayan Maradona'ya adeta mesaj gönderdi.

ntvspor