Sivasspor Sezonu Bir Puanla Tamamladı

Sivasspor, Ankaragücü ile evinde oynadığı sezonun son maçında 3-3 berabere kalarak sezonu bir puanla tamamladı

Sivasspor, Ankaragücü ile evinde oynadığı sezonun son maçında 3-3 berabere kalarak sezonu bir puanla tamamladı. Son zamanlarda ismi transfer gündeminden düşmeyen Mehmet Yıldız bu sene mukavelesinin bittiğini ve kulüple görüşerek Sivasspor'da kalmak istediğini belirtti.
Maçın ardından konuşan Ankaragücü Teknik Direktörü Roger Lemerre, duran toplardaki sıkıntılarından dolayı maçı beraberlikle tamamladıklarını ifade ederek, "Bugünkü maç inişli çıkışlı bir maçtı. Çünkü daha birinci dakika dolmadan Sivasspor öne geçti. Daha sonra kontrolü ele aldık. İlk önce beraberliği yakaladık sonrasında skoru 3-1'e getirdik. İlk yarıyı bu şekilde tamamladık. İkinci yarıda yine elimizden geleni yaptık fakat duran toplarda biraz yaşadığımız sıkıntıdan dolayı maç 3-2'ye geldi ve daha sonra
son dakikalara doğru Sivasspor'un forveti Mehmet Yıldız bugün çok istekliydi ve sonucu 3-3'e getirdi" dedi.
Lemerre, Ankaragücü takımının sezonun ikinci devresinde iyi bir performans ortaya koyup üst sıralara doğru tırmanmaya çalıştığını belirterek, "Ankaragücü çok zorlu bir ilk devre geçirdi ve bu devre sonucunda alt sıralarda yer alıyordu. Fakat ikinci devre de çok kolay olmadı bizim için. İyi başladık ikinci devre fazla maç kaybetmedi. İyi bir oyun ortaya koyduk ve son iki ayda Ankaragücü bir ivme kazandı ve yukarı sıralara doğru tırmanmaya çalıştı" şeklinde konuştu.
Sivasspor Teknik Direktörü Mesut Bakkal ise "Ligde kaldığımız için hem şehir hem futbolcu hem de yönetim çok mutluyuz. Bu maçı bu şekilde çıkmak sanırım 6 hafta önce zor görünüyordu. Ama bunu hep beraber gerçekleştirdik ve Sivasspor tekrar Süper Lig'de hak ederek bu maça çıktı. Maça iyi başladık, bulduğumuz çok erken bir gol. Ondan sonra yan toplardan yediğimiz iki tane gol ve devreye 3-1 girdik. İkinci devre maçı çevirmesini bildik. Önemli olan bu sene kazandığımız en büyük özelliklerden bir tanesi
takım olarak geriye düştüğümüz maçı çevirebilmek önemli. Süper Ligde 3-1'e gelmiş maçı 3-3'e getirmek mücadele ister. Oyuncularımı ve emeği geçen herkesi kutluyorum" diye konuştu.
Görevde kalıp kalmayacağı hakkında ise Bakkal yönetimle beraber bir karar vereceklerini dile getirerek, "Burada inanılmaz derecede mutlu ve huzurlu çalıştık. İnşallah çalışmaya da devam ederiz. Devam edip etmeyeceğimizi konuşacağız. Ben maçlar bitmeden konuşmam demiştim. Şimdi maçları bitirdik inşallah bu hafta içi netleşir" dedi.
Mesut Bakkal, Muhsin Ertuğral'ın takımın başından ayrılmasından sonra Sivasspor başında çıktığı altı karşılaşmanın tamamında sahadan beraberlikle ayrılarak ilginç bir istatistiğe de imza attı.
Sivasspor futbolcusu Hayrettin Yerlikaya, geçen hafta ligde kalmayı garantiledikten sonra amaçlarının kazasız belasız ligi bitirmek olduğunu söyleyerek, "İlk yarının son maçı olmasıyla birlikte ligde kalmayı geçen hafta garantiledikten sonra amacımız ligi kazasız belasız bitirmekti" şeklinde konuştu.
Sivassporlu futbolcu Uğur Kavuk da "Geçen hafta ligde kalmayı garantiledik. Bugünde maça iyi başladık, gölü de bulduk. Basit hatalardan üç tane gol yedik. Devre arasında soyunma odasında arkadaşlarımızla birlikte bu maçı çevireceğimize söz verdik. Nitekim 3-3 oldu fark daha da artabilirdi. Fakat yakaladığımız pozisyonları değerlendiremedik" diye konuştu.
Sivassporun kaptanı Mehmet Yıldız ise maçın bir tatile girmiş havada oynandığını dile getirerek, "Tatile girmiş havadan dolayı çok iyi konsantre olarak iyi futbol oynanamıyor. Tabi maçın 30'uncu saniyesinde 1-0 öne geçtiği maça 1-0 önde başlayınca da daha da fazla rehavet oluyor. Bunun akabinde ilk yarı yediğimiz üç gol bizim kendimize gelmemizi sağladı. Sonuçta her maçı ciddiye alıp iyi konsantrasyonla oynamak zorundasınız. Oynamadığınız zaman kötü durumlara düşebilirsiniz. İkinci yarıda yakaladığımız
pozisyonları değerlendirebilseydik galipte gelebilirdik" dedi.
Yıldız, önümüzdeki sezonda geçen yıllardaki başarılarına kaldıkları yerden devam etmek istediklerini ifade ederek, "Bu sezonda böyle bitti, inşallah önümüzdeki sene Sivasspor'u iki senedir yakaladığı başarıyı kaldığı yerden devam edecek şekilde temsil etmek istiyoruz" şeklinde konuştu.
Mehmet Yıldız son zamanlarda çıkan transfer haberleri ile ilgili olarak Sivasspor'da kalmak istediğini söyleyerek, "Bu sene mukavelem bitiyor ama ben Sivasspor'da oynamaktan dolayı gayet mutlu ve huzurluyum. Kulübümle görüşeceğiz İnşallah olumlu geçer görüşme ve iki taraf hakkında hayırlısı olur ve Sivasspor'da oynamaya devam ederiz" açıklamasında bulundu.