Marsel İlhan, Roland Garros Yolunda!

Son bir yılda iki Grand Slam turnuvasında ikinci tura yükselerek Türk tenisine damga vuran Marsel İlhan, Fransa Açık (Roland Garros) için bugün (Cumartesi) yola çıkıyor.

Türkiye'nin 1 numarası Marsel İlhan, Fransa Açık antrenmanlarını İstanbul'da tamamladı. Son olarak İsrail Açık'ta yarı final gören Marsel, İstanbul'a döndükten sonra yaklaşık bir haftadır Beşiktaş'taki Conrad Otel'in toprak kortlarında Paris hazırlıklarını tamamladı.
Milli sporcu Marsel, koçu Can Üner yönetiminde çalışırken, sparring partner olarak kendisine genç raket Anıl Yüksel destek verdi. Bir haftalık çalışmada toprak zemine yönelik son taktikleri ve vuruş çalışmalarını yaparak haftayı geçirdiklerini söyleyen koç Can Üner, Fransa'da ilk maçlarının hayli önemli olduğunu vurguladı. Üner, "İlk maçı geçersek, ana tabloya çıkacağımızı düşünüyorum" diye konuştu.
Bu sezona kadar toprak kortta pek üst düzey maç oynamayan Marsel İlhan, ATP Turu mücadelesi Barcelona'da elemeden çıkıp, eski bir numara Hewitt'ten set kopararak büyük alkış almıştı.
Cumartesi günü gideceği Paris'te üç gün antrenman yapacak olan ATP'nin 116 numarası Marsel İlhan, seri başı olacağı eleme tablosunda ilk karşılaşmasını 18 Mayıs salı günü oynayacak.