Diyarbakırspor, Turkcell Süper Lig'e mağlubiyetle veda etti

Diyarbakırspor, Turkcell Süper Lig'in son haftasında sahasında oynadığı Eskişehirspor maçını 2-0 kaybederek, lige mağlubiyetle veda etti.

Maç sonunda Eskişehirspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay ve Diyarbakırspor Teknik Direktörü Mehmet Budakın, genç futbolcularıyla basın toplantısı düzenlendi. Eskişehirspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, maçta genç oyunculara şans vermeye çalıştığını belirterek, "Son maçı oynamak gerçekten zordu takımlar için, Diyarbakırspor için de zordu. Futbolcularımı kutluyorum. Başından sonuna kadar maçtan kopmadılar. Uzun süredir oynamayan arkadaşlarımızı oynattık. Onlar da bu fırsatı iyi değerlendirdi. Fatih daha 15 yaşında belki Türkiye'de ilktir. Gösterdikleri performanstan dolayı kutluyorum ve mutluyum. Artık gelecek seneye bakacağız" dedi.

Eskişehirsporlu futbolcu Serdar Özbayraktar, iki takımında iddiasının olmadığı bir maç oynadıklarını, 3 puan alarak ligi tamamladıklarını söyledi.

Eskişehirspor'un 15 yaşındaki genç oyuncusu Nuri Fatih Aydın da ilk kez forma giydiği için mutlu olduğunu ifade ederek, "İlk maçımdı ve onur duydum. Oyuna girmeyi beklemiyordum ama çok istiyordum. Oyuna gireceğimi öğrendiğim zaman çok heyecanlıydım. Maç içinde abilerimin büyük desteğini gördüm" dedi.

Diyarbakırspor Teknik Direktörü Mehmet Budakın ise sözün bittiği yerde olduklarını belirterek, "Bir Diyarbakırlı olarak üzgünüz. Bunu ifade edecek kelime bulamıyoruz. A2'den 6 tane futbolcu almıştık. 2 tane oynatabildik. Yöneticilerimizin artık düşünmesi gerek. İleriki günlerde neler olacağını hep beraber göreceğiz" diye konuştu.

Diyarbakırsporlu genç futbolcular Sıddık İstemi ve Cemal Doğu ise Diyarbakırspor'a hakkettiği yere taşımak için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.