Ümit Kayıhan'dan Acı İtiraf

Çaykur Rizespor'un sezon içerisindeki başarısızlığının nedenlerini anlatan teknik direktör Ümit Kayıhan, takım olamadıklarını itiraf etti.

Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Ümit Kayıhan, Çaykur Rizespor Tesisleri'nde düzenlediği basın toplantısında, sezon içerisindeki başarısızlıklarının nedenlerini sıraladı. Kayıhan, nedenler içerisindeki sosyal etkilere dikkat çekerek, "Önümüzdeki süreçte hem yeni takımımızı oluşturacağız, yeniden yapılanacağız hem de sezon hazırlıklarına başlayacağız. Ama şunu belirtmek istiyorum. Biz takım olamamışız. Neden takım olamadığımızı çok düşündüm ve notlar aldım. Bu bana bir birikim getirdi. Biz niye takım
olamadık ? Birinci nedeni futbolcularımız arasındaki arkadaşlık bağlarının zayıf olması. Bu takımdaki başarısızlığın en büyük etkenidir. İkincisi ise internettir. İnternet arkadaşlık ortamını bitirdiği gibi oyuncuları farklı boyutlarda farklı alanlarda yarıştırabiliyor. Başarısızlığın bir başka önemli nedeni ise şehirle bütünleşememekti. Şehirle bütünleşmemek, duygularını paylaşmamak bana göre takımdaki en büyük eksiklerden bir tanesidir. Çünkü bu sene çok boş tribünlere oynadık. Rizespor'un kulüp binası.
Modern antrenman tesisleri yüz metre ileride maçların oynandığı stadyum. Bu kopukluğun giderilmesi lazım" dedi.
Kayıhan, kadroda ciddi değişiklikler yaşanacağını, futbolcu tercihinde ise en önemli kriterin iyi ahlak olduğunu vurgulayarak, "Futbolcu tercihimizde önemli olan öncelikli olay, futbolcunun ahlaki yapısıdır. Sonra futbolculuğu, üçüncüsü ise şehirle adaptasyonudur. Maalesef mukavele yaparken, tüm futbolcularımız profesyonel ama Rize'ye geldikten sonra sıkılıyorlar. Sosyal yaşantı arıyorlar. Bize ahlaklı oyuncular lazım ki, buraya başarı için gelsinler. Şehrimizin futbolunu yükseltmek için gelsinler.
Rizespor'un başarısı için gelsinler" diye konuştu.
Açıklamasında başarısızlığın nedenlerini ortadan kaldıracak teknik ve sosyal projelerine değinen Kayıhan, "Genç futbolculardan oluşacak ve takımın 4-5 yıllık iskeletini oluşturacak genç bir yapı istiyoruz. Kamuoyu hep bir yıl içinde şampiyonluk bekler. Tabi ki bu bütçe meselesidir. Ama ben şunu istiyorum. Uzun vadede çalışmak bunun yanında önümüzdeki sene Süper Lig'e çıkacak bir takım oluşturmak. Bu omurga öyle bir kurulmalı ki, içinde mutlaka tecrübeli oyuncular da olmalı. Yaş ortalamamızın 26-27'yi
geçmemesi gerekir" ifadelerini kullandı.