Rıza Çalımbay, Sezonu Değerlendirdi

Eskişehirspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, "Şunda ligde çizdiğimiz grafik, çok iyi bir grafik" dedi.

Eskişehirspor'un 2009-2010 futbol sezonunda Turkcell Süper Ligi'ndeki konumunu düzenlediği basın toplantısıyla değerlendiren Çalımbay, iki sezondan beri Kırmızı-siyahlı takımın başında olduğu için mutlu olduğunu belirtti. Rıza Çalımbay, "Bütün amacımız, Eskişehirspor'un başarısıdır. Sezon içerisinde sıkıntılı, zor günlerimiz oldu. Herşeyi kendi aramızda halletmeye çalıştık. Bana göre şuanda çizdiğimiz grafik, çok iyi bir grafik. Yeni lige çıkan bir takım için iyi bir grafik. Son puan kaybettiğimiz maçları
kazanabilseydik, ligi daha iyi bir yerde bitirebilirdik. Transfer döneminde bize maç kazandıracak, kaliteli 5-6 oyuncu olacağız. Bu alacağımız oyuncuların hepsi yabancı olacak. Belki bir yerli olabilir. Bu sezon Kayseri maçından sonra hiç sahamızda mağlup olmadık. Ama deplasman maçlarında sıkıntı yaşadık. Alacağımız oyuncular, deplasmana yönelik transferler olacak. Gelecek sezon daha yukarılarda ve ilk 5'i hedefleyen bir Eskişehirspor olacak" diye konuştu.
Hafta sonu sezonun son maçında ligden düşmesi kesinleşen Diyarbakırspor ile deplasmanda karşılaşacaklarını hatırlatan Çalımbay, "Diyarbakır maçını kazanıp, sezonu galibiyetle kapatmak istiyoruz" açıklamasını yaptı.
Eskişehirspor yönetiminin kaleci Ivesa dışında hiçbir oyuncuyla net görüşme yapmadığının altını çizen Çalımbay, Diyarbakırspor maçından sonra gidecek-kalacak oyuncuların netleşeceğini ifade etti.
Eskişehirspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, kaybetmemeleri gereken Beşiktaş, Ankaragücü ve Denizli maçlarında rakip takımlara yenilmenin kendisini çok üzdüğünü itiraf ederken, Türkiye Kupası'nda da gruptan çıkamamanın en üzüldüğü olaylardan biri olduğunu kaydetti.
Beşiktaş'tan Batuhan Karadeniz'in 2 milyon 100 bin Euro bonservis bedeli karşılığında Kırmızı-siyahlı kulübe transferine de değinen Çalımbay, "Belki de Eskişehirspor Kulübü, tarihinde en büyük parayı Batuhan'a verdi. Batuhan, iyi bir yatırım ve Eskişehirspor'a çok faydalı olacaktır. Biz Beşiktaş Kulübü'nden Batuhan ile birlikte Erkan'ı da aldık. Onun transferi de haftaya tamamlanacak" ifadelerini kullandı.
Mısırlı defans oyuncusu El Saka'nın Türk vatandaşı olacağını da açıklayan Rıza Çalımbay, 1 Haziran'da Eskişehir'de toplanıp 16 Haziran'a kadar Bolu'da kamp yapacaklarını, ardından yurtdışı kamp programına geçip 4 hazırlık maçı oynayacaklarını sözlerine ekledi.