Çin Milli Basketbol Takımı'na Türk Yardımcı Antrenör

Beko Basketbol Ligi takımlarından Banvit'in Altyapı Koordinatörü Selçuk Ernak, Çin Milli Basketbol Takımı Yardımcı Antrenörlüğü görevine getirildi.

Selçuk Ernak başantrenörlüğüne Amerikalı Coach Bob Donewald'ın getirildiği Çin A Milli Erkek Basketbol Takımı'ndan aldığı yardımcı antrenörlük teklifini kabul ederek kariyerinde yeni bir sayfa açtı. Türkiye'de düzenlenecek olan 2010 Dünya Şampiyonası ve Asya Oyunları'nda Çin Milli Basketbol Takımı'nda bu görevi üstlenecek olan Ernak, bu turnuvalar sonrasında 2011 Asya Şampiyonası ve 2012 Londra Olimpiyatları'nı da kapsayacak şekilde kontratını yenileyecek.
Selçuk Ernak'ın Banvit Basketbol Kulübü bünyesindeki görev ve sorumluluklarının ise devam edeceği belirtildi. Selçuk Ernak'ın Çin Milli Takımı'nda, Banvit Başantrenörü olan Orhun Ene'nin ise Türk Milli Takımı'nda görev yaptığını hatırlatan Banvit Basketbol Kulübü Başkanı Özkan Kılıç, "Ailemizin değerli bir üyesinin Dünya Basketbolu için çok önemli ve yükselen bir değer niteliğindeki böyle bir oluşumun içinde sorumluluk alması ve bunun aynı zamanda Türk antrenörleri için bir ilk ve başlangıç olması,
kulübümüz için bir gurur ve kıvanç kaynağı olmuştur. Selçuk Ernak'ın Çin Milli Takımı'nda, Başantrenörümüz Orhun Ene'nin de Türk Milli Takımı'ndaki görevleri nedeniyle kulübümüzü Dünya Şampiyonası'nda temsil edecek 2 çalıştırıcımızın olması bizim için ayrıca bir gururdur. Her ikisine de milli görevlerinde başarılar dileriz" dedi.