2010 Dünya Kupası'na gidemeyen yıldızlar!foto galeri

Güney Afrika'da bu yıl düzenlenek olan Güney Afrika Dünya Kupası 2010 kupasına gidemeyen bir çok yıldız bulunuyor. Bu Yıldız futbolcular arasında Ronaldinho, Karim Benzema ve Ruud Van Nistelrooy gibi bir çok yıldız forma şansı bulamayacak.

Birkaç yıl öncesine kadar futbol dünyasının zirvesinde yer alan veya büyük patlama yapması beklenen yıldız futbolcular, 2010 Dünya Kupası'nda çeşitli nedenler ile 2010 Dünya Kupası Arenasında kendilerini gösteremeyecekler.

Brezilya'da Ronaldinho ve Adriano, kupanın son sahibi İtalya'da Francesco Totti, Inter'in süper Arjantinlileri Esteban Cambiasso ve Javier Zanetti, Real Madrid'in sansasyonel transferi Fransız Karim Benzema, Güney Afrika'daki finaller için milli takıma çağrılmadı.

Geçmişte FIFA tarafından dünyada yılın oyuncusu seçilen Ronaldinho, Milan'da iyi bir sezon geçirmesine rağmen Dunga'nın defansif takımında yer alamadı.

Dunga, kişisel sorunları yüzünden Inter'den ayrılarak Flamengo'da oynamaya başlayan golcü Adriano'yu ise verilen şansları değerlendiremediği ve eski hatalarını tekrarladığı gerekçesiyle Brezilya kadrosunda yer vermedi.

Sezon başında Real Madrid'in Lyon'dan 30 milyon euroya transfer ettiği Benzema, değil idolü Ronaldo'nun seviyesine yaklaşmak, ilk 11 oyuncusu bile olamayınca Fransa'nın finallere gidecek kadrosuna girme şansı bulamadı.

Raymond Domenech, Fransa'nın 1998 Dünya Kupası ve 2000 Avrupa şampiyonu kadrosunun kilit ismi ve milli takımın eski kaptanı Patrick Vieira'yı da tercih etmedi.

2006'daki şampiyonluktan sonra İtalya'yı bırakan Franceso Totti, 2010 için milli takıma dönebileceğini söyledi ama Marcelo Lippi Roma'nın karizmatik kaptanına Güney Afrika kadrosunda yer vermedi.

Bu sezon başarıdan başarıyla koşan Inter'in orta sahadaki dinamosu Esteban Cambiasso ve Arjantin milli takımının formasını 136 kez giyerek bir rekora imza atan Javier Zanetti, Diego Maradona'nın belirlediği kadroda kendilerine yer bulamadı.

Schalke'de çok iyi bir sezon geçiren Alman golcü Kevin Kuranyi, uzun sakatlık döneminden sonra Hamburg'da eski günlerini arıyan Hollandalı forvet Ruud van Nistelrooy, Barcelona'nın genç hücum oyuncusu Bojan Krkic, Dünya Kupası finalleri için milli takımlarına çağrılmayan diğer önemli isimler.

CnnTurk