Lakers Ve Magic, Konferans Finaline Yükseldiler

Amerikan Profesyonel Basketbol Ligi'nde (NBA), TSİ sabaha karşı oynanan 2 karşılaşma sonrasında Doğu ve Batı konferansı'nda finale yükselen 2 takım daha belli oldu.


LAKERS, JAZZ'I SÜPÜRDÜ
Zorlu bir ilk turun ardından Batı Konferansı yarı final serisinde Utah Jazz ile eşleşen Los Angeles Lakers rakibini 4-0'la süpürerek konferans finaline adını yazdırdı. Lakers, üst üste 3. kez konferans finaline adını yazdırırken, Jazz ilk kez 4-0'lık bir seriyle elendi.
Salt Lake City'deki EnergySolution Arena'da yaklaşık 20 bin basketbolseverin izlediği karşılaşmada Utah Jazz'ın konuğu olan Los Angeles Lakers rakibini 111-96 yenerek Batı Konferansı yarı final serisinde durumu 4-0 yaptı ve konferans finaline yükseldi. Lakers'ın İspanyol yıldızı Pau Gasol 33 sayı, 14 ribauntluk başarımıyla 'double-double' yaparken, süper yıldız Kobe Bryant ise 32 sayıyla maçı tamamladı. İkili takımları adına 65 sayı atarak maça damgasını vurdular.
Milli basketbolculardan Mehmet Okur'un sakatlığı nedeniyle forma giyemediği Utah Jazz'de ise Deron Williams'ın 21 sayı, 9 asistlik başarımı galibiyet için yeterli olmazken, oyuna kenardan dahil olan Paul Milsap ise 21 sayıyla maçı tamamladı.
Utah Jazz, 7 maçlık play-off serilerinde ilk kez 4-0'la elendi. Los Angeles Lakers ise üst üste 3. kez Batı Konferansı'nda finale yükseldi. Lakers'ın finaldeki rakibi ise San Antonio Spurs'ü eleyen Phoenix Suns olacak. İki takım arasındaki zorlu seri 17 Mayıs'ta başlayacak.

ORLANDO MAGİC, BÜYÜLEYEMEYE DEVAM EDİYOR
NBA play-off'larının yenilgisiz tek takımı olan Orlando Magic, Atlanta Hawks ile çıktığı Doğu Konferansı yarı final serisi 4. maçını da kazanarak Doğu'da finale yükselen ilk takım oldu.
NBA Doğu Konferansı finalinin ilk ayağı beklendiği gibi Orlando Magic oldu. Play-off ilk turunda Charlotte Bobcats'i 4-0'lık seriyle rahat geçen Orlando, konferans yarı finalindeki rakibi Atlanta Hawks'a da aynı tarifeyi uyguladı. Orlando rakibini 98-84 yenerek Doğu Konferansı finaline adını yazdırdı.
İki takım arasında Philips Arena'da oynanan serinin 4. maçında Orlando adına en skorer ismi 22 sayıyla oynayan Vince Carter oldu. Rashard Lewis'in 17, Jameer Nelson'ın ise 16 sayı ürettiği Magic'te süper yıldız Dwight Howard ise 5/5 genel şut ortalaması tutturduğu maçı 13 sayı, 8 ribaunt, 4 blokla noktaladı.
Geceyi mağlubiyetle kapatan ve sezonu tamamlayan Atlanta Hawks'ta ise oyuna kenardan dahil olan Jamal Crawford attığı 18 sayıyla takımının en skorer ismi oldu. Josh Smith'in 16 sayıyla skora katkı sağladığı Atlanta'da Joe Johnson 14, Al Horford ise 13 sayıyla maçı tamamladı.
Orlando Magic'in Doğu Konferansı finalindeki rakibi ise Cleveland Cavaliers - Boston Celtics serisinin galibi olacak. İki takım arasındaki 7 maçlık seride 2-2'lik eşitlik bulunuyor.