Beşiktaş'a döndüğü için pişman değil

Beşiktaş'ın ve milli takımın yıldız oyuncusu Nihat Kahveci Viller Real'dan Beşiktaş'a döndüğü için asla pişman olmadığını belirtti.

Beşiktaş'ın ve milli takımın yıldız oyuncusu Nihat Kahveci, İspanya'dan Beşiktaş'a döndüğü için asla pişman olmadığını söyledi.

Nihat Kahveci, Radyospor'da Özgür Sancar'la Haber Özel Programı'nda yaptığı açıklamada, dönüş kararı nedeniyle pişman olmadığını, aksine "ayrılırken verdiği dönersem Beşiktaş'a dönerim" sözünü tuttuğu için çok mutlu olduğunu belirtti.

Kendisine yapılan eleştirilerin zaman zaman hakaret boyutuna ulaştığını dile getiren Nihat, bunlara en güzel cevap, taraftarın "Beşiktaş'ın çocuğu Nihat Kahveci" söylemi olduğunu söyledi. Nihat, ayrıca, seneye şampiyon olacaklarını belirtirken, bu hafta yapacakları Bursaspor maçını da kazanacaklarını sözlerine ekledi.

Bu sezon şampiyonluk yarışından uzak kalmalarını değerlendirerek sözlerine başlayan Nihat Kahveci, "Şampiyonluk yarışından kopmamızı bir sebebe bağlayamayız. Bir çok sebepten dolayı yarıştan koptuk. Biz elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalıştık; ama bir takım faktörler bizim şampiyonluk yarışından kopmamıza neden oldu. Ligi üçüncü olarak bitirebiliriz. Ligimiz benim İspanya'ya gittiğim döneme oranla çok daha kaliteli. Şampiyonluk yarışından biraz erken kopmasaydık, bizim açımızdan daha iyi olacaktı. Ama seneye şampiyon Beşiktaş olacak." ifadelerini kullandı.

 

BURSASPOR'U KESİN OLARAK YENECEĞİZ

Ligin son haftasında karşılaşacakları Bursaspor maçına da değinen Nihat Kahveci, "Kimin şampiyon olacağı ya da Bursaspor'la yapacağımız maçın şampiyonluğu belirleyecek olması bizi ilgilendirmez. Biz camiamıza yakışan mücadeleyi yaparız. Her zaman sahaya galibiyet için çıkarız. Bursaspor maçını da kazanacağız. Sonuçta kim şampiyon olur bilemem ama şampiyon olanı da tebrik ederiz." dedi.

Kendisine yönelik eleştirilerin zaman zaman hakeret seviyesine geldiğini belirten Nihat, "Ama ben elimden geldiği kadar sağlam duruşumu bozmadım. Saygılı olmaya çalıştım; ama beni kırdılar. Sekiz sene İspanya'da oynadım. Farklı bir bakış açısı, farklı bir futbol kültürünün olduğu yerde mücadele ettim. Haliyle dönüşümde bir takım uyum sorunları yaşamam normal. Ancak bunları mazaret olarak öne sürmüyorum. Üstelik "lig biterken Nihat kendini buldu" düşüncesine de katılmıyorum." şeklinde konuştu.

Özel hayatıyla asla gündeme gelmediğine dikkat çeken Nihat şöyle devam etti: "Ama son zamanlarda hakkımda saha dışı bir takım eleştiriler yapıldı. Bazı eleştiriler kişiliğimize hakaret boyutuna ulaştı. Ama ben hiçbir zaman yılmadım. Zaten büyük futbolcuysan böyle zamanlarda ayakta kalmayı başarırsın. Ben bunları aştım. Bu konuda Beşiktaş taraftarına sonsuz kez teşekkür etmek istiyorum. Her zaman saha içi ve dışında bana destek oldular. Son maçta bu en yüksek noktaya ulaştı. "Beşiktaş'ın çocuğu Nihat Kahveci" diye bağırılması her şeyi anlattı. Takım arkadaşlarım da bana çok destek oldu."

 

GERÇEK NİHAT'I YENİ SEZONDA GÖRECEKSİNİZ

Bu sezon formsuz bir dönem yaşadığına değinen Nihat, "Ancak şu anda mutluyum. İyi niyetimle mücadele ettim. Formsuz dönem yaşadım. Ama son maçlar itibariyle Nihat'ın neler yapabileceğini herkese gösterdim. Seneye herkes çok çok daha iyi bir Nihat izleyecek. Buna söz veriyorum." dedi.

Türkiye'ye döndüğü için pişman olduğu yönünde haberler çıktığını kaydeden Nihat," Beşiktaş'a döndüğüm için hiçbir zaman pişman olmadım. Zaten giderken de söyledim: "Dönersem Beşiktaş'a döneceğim. Zaten bu sözümü yerine getirdim için mutluyum. Bu formayı giydiğim için çok mutluyum." ifadelerini kullandı.

Villarreal'den eski takım arkadaşı Robert Pires'in kendisinin Türkiye'ye dönmesinin hata olduğunu söylemesine de değinen Nihat, "Kendisi benim oda arkadaşımdı, her halde beni çok özledi. O yüzden böyle konuştu." dedi.

İspanya'daki kariyerinin ön plana çıkartıldığına da vurgu yapan Nihat, "Benim İspanya'daki kariyerim ön plana çıkartılıyor. Bunu belli açılardan normal karşılıyorum. Ancak şunu da belirtmek isterim: Ben artık Beşiktaşlı Nihat'ım. Artık benden Beşiktaşlı Nihat olarak bahsedilmesini istiyorum." şeklinde konuştu.

 

RIDVAN'IN SAKATLIĞINA HERKESTEN ÇOK ÜZÜLDÜM

Beşiktaş'ın Manisaspor'u 2-0 yendiği maçta ayak bileği kırılan Rıdvan'ın sakatlığına herkesten çok üzüldüğünü vurgulayan golcü futbolcu, "Rıdvan'ın sakatlığına herkesten çok üzüldüm; çünkü geldiği günden bu yana onunla hep birlikteydik. Ona her konuda destek oldum. Üzülmemesini söyledim. Kendimden örnek verdim: "5 ağır ameliyat geçirdim. Hâla futbol oynuyorum" dedim. Çok genç uzun yıllar Beşiktaş'a hizmet edecek bir potansiyele sahip. Çok kişilikli bir insan. En kısa sürede takıma dönecek. Biz de ona her zaman moral vereceğiz." dedi.

Teknik direktör Mustafa Denizli'nin, altyapıdan gelen oyunculara şans verdiğine de vurgu yapan Nihat, "Önemli olan altyapımızdan gelen oyuncuların şanslarını iyi değerlendirmeleri. Ben onların şanslarını iyi değerlendireceklerine inanıyorum. Bence altyapıdan çok sayıda oyuncu önümüzdeki dönemde A Takım'a çıkacak." şeklinde konuştu.

Türkiye'ye gelen yabancı oyuncuların Türkçeyi öğrenmemeleri ve tercüman tutulmasını eleştiren Nihat şöyle devam etti; "İspanyolcayı unutmuyorum. Takımda İspanyolca konuşan çok sayıda arkadaşım var. Bu konuda çok şanslıyım; onlarla pratik yapma imkânım var. Ama bir konuda çok rahatsızım. Türkiye'ye gelen yabancılar 4-5 sene burada kalıyorlar. Televizyonda bir kere Türkçe "merhaba" dediklerinde seviniyoruz. Bence çok abartıyoruz bu olayı. Real Sociedad'a gittiğimde bana ne tercüman ne de yardımcı verildi. Ben tek başıma, uğraşarak İspanyolca'yı öğrendim. Ülkemizde bu konuda yabancılar gereğinden fazla rahat ettiriliyorlar. Bizdeki yabancılar da televizyona çıktıklarında en azından bizim dilimizi konuşmaya çalışsınlar. Bunu istiyorum."

 

ARDA VE MEHMET TOPAL İSPANYA'DA BAŞARILI OLUR

İsimleri Avrupa kulüpleriyle anılan Arda ve Mehmet Topal'ın İspanya'da başarılı olacaklarını söyleyen Nihat, "Ben İspanya'da başarılı oldum. Herkes ülkemi iyi temsil ettiğimi söylüyor. Bu, bana gurur veriyor. Umarım pek çok oyuncumuz gider. İspanya'da başarılı olurlar. Kalite olarak onlardan hiçbir eksiğimiz yok. Ama gitmek isteyenlerin önünün açılması gerektiğini savunuyorum. Arda ve Mehmet Topal'dan bahsediyorsunuz. İspanya'ya giderlerse başarılı olacaklarına inanıyorum." dedi.

Çıkış noktasının, o zamanki ismiyle Atatürk Kupası final maçı olduğunu hatırlatan Nihat, "Galatasaray'a finalde attığım gol benim çıkış noktamdır. Ama Avrupa Şampiyonası'nda Milli Takım formasıyla Çek Cumhuriyeti'ne attığım gol benim çok önemli. O golü attıktan sonra belki bir iki sezon istediğim gibi top oynayamadım; ama bence o gol iki seneye değerdi." şeklinde konuştu.

 

FEDERASYONU TEBRİK EDİYORUM, HIDINK ÇOK DOĞRU BİR SEÇİM

Milli takım teknik direktörlüğü görevine Guus Hiddink'in getirilmesine de değinen Nihat, "Federasyonumuzu tebrik etmek gerekir. Fatih Terim'den sonra en az o kariyerde bir teknik adamı getireceklerini söylediler. Guss Hidink'i getirerek o sözlerini yerine getirdiler. Hiç kimse Hidink'in kariyerini tartışamaz. Eminim Hidink yönetiminde milli takım çok başarılı olacak. Sonuçta beni çağırırlar çağırmazlar bu önemli değil. Çağrıldığımız taktirde elimizden geleni yapacağız." ifadelerini kullandı.

Nihat Dünya Kupası finallerindeki şampiyonluk adayı olarak Brezilya'yı gösterirken, "Dünya Kupası'nda favorim Brezilya ama İspanya ve Almanya, Brezilya'yı en çok zorlayacak takımlar." dedi.