Batuhan Karadeniz Eskişehirspor ile anlaştı

Yılın Transferini Eskişehirspor yaptı. Beşiktaş, genç golcü oyuncusu Batuhan Karadeniz'i bonservisi ile birlikte Eskişehirspor'a verdi. Batuhan Karadeniz'e Eskişehirspor 2.1 milyon euro bedel ödeyecek.

Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret A.Ş., İMKB'ye gönderdiği yazıda Batuhan Karadeniz'in Eskişehirspor'a transferini duyurdu. Şirketten yapılan açıklama şöyle:
"Şirketimizin profesyonel futbolcularından Batuhan Karadeniz'in Eskişehirspor Kulübü'ne 2.100.000.Euro sözleşme fesih bedeli karşılığında transferi konusunda sözleşme imzalanmıştır. Sözleşme şartlarına istinaden 7 yıl içerisinde, futbolcunun Eskişehirspor tarafından başka bir kulübe transferi ya da kiralaması durumunda Eskişehirspor Kulübü kendisine ödenecek olan sözleşme fesih bedelinin %25'ini Şirketimize ödemekle yükümlüdür."

ŞARTLI ANLAŞMAYA VARILDI

Siyah beyazlı kulüp, Batuhan'ı Eskişehirspor'a 2.1 milyon Euro karşılığında sattığı öğrenildi. Genç oyuncunun daha sonra başka bir kulübe satılması halinde Beşiktaş, bu satışın yüzde 25 hakkına sahip olacak. Batuhan'ın, Beşiktaş'ın ezeli rakipleri Fenerbahçe veya Galatasaray'a satılması halinde siyah beyazlı kulüp 5 milyon Euro alacak.

Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret A.Ş'nin, Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) gönderdiği özel durum açıklamasında ise ''Şirketimizin profesyonel futbolcularından Batuhan Karadeniz'in, Eskişehirspor Kulübü'ne transferi konusunda, kulüp ve oyuncunun kendisi ile görüşmelere başlanmıştır'' ifadelerine yer verildi.

Öte yandan Beşiktaş'tan devre arasında Eskişehirspor'a verilen Erkan Zengin'in Teknik Direktör Rıza Çalımbay'ın da isteği ile bonservisi ile birlikte Eskişehirspor'a verilmesi için görüşmelerin devam ettiği ve bu transferin de bitme aşamasında olduğu şeklinde açıklama yapıldı.