Trabzonspor - Denizlispor maçının ardından

Trabzonspor, Turkcell Süper Lig'in 33. haftasında İstanbul'da oynadığı Denizlispor maçından 2-1'lik skorla galip ayrıldı.

Maç sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan karşılaşmaya iyi başladıklarını ve ilk 15 dakikada buldukları pozisyonlar sonucunda gole ulaştıklarını belirterek, "Daha sonra istediğimiz gibi oynayamadık. Dikkat dağınıklığı oldu. Yüzde yüz sahada olmadığımız zaman başarımız düşüyor. En çok sinirlendiğim maçlardan biri oldu. İyi futbol oynamamız gerekiyor. Kazandık ama bu futbol beni tatmin etmedi. Özellikle böyle bir seyirci karşısında pas yüzdesi fazla, pozisyonları fazla bir Trabzonspor görmek istiyorduk" dedi.  Aldıkları bu galibiyetle ligi 5. sırada bitirmeyi garantilediklerini kaydeden Güneş, "Oyun olarak herkes kendine ders çıkaracak. Ben de, oyuncular da hata yapan cezasını çeker" diye konuştu.

Denizlispor karşısında bazı as futbolcuların yedek çıkması konusundaki soruyu ise Şenol Güneş, "Yattara'nın uzun zamandan sonra sahaya çıkması bizim için çok önemliydi. Diğer oyunculardan çok şey bekliyordum. Ama onlar beklentilerimin altında kaldı. Burak, Engin, Onur ve Selçuk sakat oldukları için oynamadılar. Yoksa Fenerbahçe maçını düşündüğümden değil. Bizim için Fenerbahçe, Denizlispor maçı fark etmez" şeklinde yanıtladı.

Forvet oyuncuları Teofilo'nun beklenen performansı verememesi ile ilgili bir soru üzerine Güneş, "Futbol anlayışı iyi ama takımla tam birleşemedi. Saha dışındaki bazı nedenler, ailevi nedenler takımla tam olarak birleşmesini engelledi. Fizik olarak da tam hazır değil. Bu yıl ona bir tecrübe oldu. Eğer çok çalışırsa oynar. Çalışmazsa başka biri oynar" ifadelerini kullandı.

Bu arada gelecek hafta yapacakları ve ligin kaderini belirleyecek Fenerbahçe maçına ilişkin görüş bildirmek istemediğini ifade eden Güneş, Denizlispor karşısında sakatlanan Alanzinho'nun durumunun ise çok ciddi olmadığını sözlerine ekledi.

Denizlispor Teknik Direktörü Hakan Kutlu ise birçok eksiklerinin bulunduğunu, buna rağmen iyi mücadele ettiklerini dile getirerek, "Futbolcularım bunca eksiğe rağmen iyi oynadılar. Onlara teşekkür ediyorum. Trabzonspor'u da tebrik ediyorum" dedi.

Gelecek sezon Denizlispor'u çalıştırmayacağını kaydeden genç teknik adam, bu kararını zaten daha önce almış olduğunu söyledi.

Denizlisporlu futbolcu Okan Koç iyi bir oyun ortaya koyduklarını söyleyerek, "Denizlispor bu ligden düşmemesi gerekiyordu fakat düştü. Umarım seneye tekrar çıkarız" dedi.

Bordo-mavili takımın galibiyet golünü atan Murat Tosun, sahadan 3 puanla ayrıldıkları için mutlu olduklarını belirterek, "İlk yarıda iyi bir oyun ortaya koyduk. Üzerimizde Fenerbahçe maçının yorgunluğu ve rehaveti vardı. Daha sonra benim attığım bir golle sahadan 3 puanla ayrıldık. Denizlispor'un düşmesine üzüldüm" şeklinde konuştu.