Trabzonspor 2-1 Denizlispor

Turkcell Süper Lig'de 33. haftanın kapanış maçında Trabzonspor, sahasında konuk ettiği Denizlispor'u 2-1 mağlup etti.

Hüseyin Avni Aker Stadı'nın bakımda olması nedeniyle İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanan karşılaşmada Trabzonspor'a galibiyeti getiren goller, karşılaşmanın 6. dakikasında Giray Kaçar ve 59. dakikasında Murat Tosun'dan geldi. Denizlispor'un golünü ise karşılaşmanın 36. dakikasında Ahmet Cebe kaydetti.

Trabzonspor'da karşılaşmanın ikinci yarısında Alanzinho'nun yerine giren Murat Tosun'un 59. dakikada attığı müthiş gol, maça damga vuran en önemli karelerin başında geldi. Öte yandan karşılaşmanın 83. dakikasında Teofilo'nun Trabzonspor adına attığı golle yan hakem tarafından ofsayt gerekçesiyle iptal edildi.

UMUT BULUT'A TEPKİ

Trabzonspor'un bu sezon en fazla gol atan oyuncusu konumunda olan Umut Bulut, Denizlispor karşısında kaçırdığı goller ile yine taraftarların tepkisine maruz kaldı.

Denizlispor karşısına kaptan olarak çıkan Umut, özellikle karşılaşmanın ilk yarısında yüzde yüz üç net pozisyonundan yararlanamadı. Umut'un kaçırdığı her golden sonra Atatürk Olimpiyat Stadı'nı dolduran Trabzonsporlu taraftarlar büyük bir uğultu içerisine girerken, bordo-mavili taraftarların bir kısmı ise golcü futbolcuyu uzun süre ıslıkladı.

SON HAFTA MAÇLARI

Türkiye Kupası'nda mutlu sona ulaşarak sezonu kupayla kapatan Trabzonspor, Denizlispor karşısından da galibiyetle ayrılarak İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı'nı dolduran taraftarlarını bir kez daha mutlu etti. Denizlispor karşısında aldığı galibiyetin ardından ligdeki puanını 56'ya yükselten Karadeniz temsilcisi, ligin son haftasında Fenerbahçe ile deplasmanda şampiyonluk hattını yakından ilgilendiren oldukça kritik bir karşılaşmaya çıkacak. Ligden düşmesi kesinleşen Denizlispor ise, Turkcell Süper Lig macerasına önümüzdeki hafta kendi sahasında oynayacağı Gaziantepspor maçıyla veda edecek.

GÜNEŞ'TEN KADRODA REVİZYON

Trabzonspor teknik direktörü Şenol Güneş, Ziraat Türkiye Kupası'nda Fenerbahçe ile yaptıkları ve kazandıkları karşılaşmanın kadrosunda büyük değişiklik yaptı. Güneş, Fenerbahçe maçında ilk 11'de oynayan ancak sakatlıkları nedeniyle Denizlispor maçı kadrosuna alınmayan Onur, Burak ve Selçuk'un yanı sıra Song, Cale'yi yedeğe çekerken, Engin'i ise kadroya almadı.Tecrübeli teknik direktör, bu oyuncuların yerine ilk 11'de Tolga, Giray, Ferhat, Ceyhun, Sezer ve Yattara'ya görev verdi.

200 GÜN SONRA YATTARA

Saha zeminindeki çalışmalar nedeniyle Denizlispor ile Atatürk Olimpiyat Stadı'nda karşılaşacak olan bordo-mavililer, geçtiğimiz hafta Fenerbahçe'yi finalde mağlup ederek kazandığı Türkiye Kupası'nı İstanbul'daki taraftarıyla buluşturdu. Trabzonspor'da ameliyatının ardından düzelen İbrahima Yattara'nın forma özlemi Denizlispor maçında son buldu. En son 23 Ekim 2009'da Hüseyin Avni Aker'de oynanan ve bordo-mavili takımın 2-1 kazandığı Kayserispor maçında forma giyen Yattara, Denizlispor karşısında ilk 11'de forma giyerek 200 gün sonra formasına kavuştu.

Denizli ekibinde antrenmanlara çıkmayan ve bu nedenle kadro dışı bırakılan Berberovic, Angelov, Bajic ile sarı kart cezalısı Çağlar ve Roberts, karşılaşmada forma giymedi. Bu arada Denizlispor, Trabzonspor karşısına da 4 yedek oyuncu takviyeli çıktı. Konuk ekipte, İsmail, Engin, Alpaslan ve Uğur yedek oyuncular arasında yer aldı.

OLİMPİYAT'TA KUTLAMA VAR

Turkcell Süper Lig'de Denizlispor ile karşılaşan Trabzonspor, hafta içinde kazandığı Ziraat Türkiye Kupası sevincini İstanbul'daki taraftarlarıyla paylaştı. Avni Aker Stadı'ndaki zemin çalışmaları nedeniyle Denizlispor ile Atatürk Olimpiyat Stadı'nda karşılaşan bordo-mavili takım, finalde Fenerbahçe'yi yenerek, kazandığı Ziraat Türkiye Kupası'nı da stada getirerek, taraftarlarıyla kutlama yaptı. Stada gelen yaklaşık 20 bin Trabzonsporlu, takım oyuncularını tek tek tribünlere çağırarak, onlara sevgi gösterisinde bulundu. Maçtan önce yapılan kutlamalarda Karadenizli bazı şarkıcılar, seslendirdikleri parçalarla taraftarları eğlendirdi.